avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului individual de munca

mi am dat demisia la zi pe 20 feb si nu mi au acceptat ,nu am putut sa stau in preaviz ptr ca am plecat in strainatate, acum cand mi am luat plata pe luna feb .mi au zis ca nu mi au incheiat contractul,desi puteau sa mi desfaca contractul indisciplinar conform contractului inchiat cu ei la 3 nemotivate,la salarizare imi spune ca am 5 nemotivate si contractul neincheiat, cum poate sa l incheie si cand?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 17 Martie 2011
1. La dvs. este vorba de incetarea (desfacerea) CIM si nu de incheierea lui.
2. Poate inceta CIM si din motive de indisciplina dar poate faceti dvs. o cerere sa inceteze cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii). Este mai usor si mai rapid si pentru angajator si pentru dvs.
In situatia in care v-ati depus demisia contractul de munca inceteaza la expirarea termenului de preaviz. in situatia in care nu v-ati prezentat in termenul de preaviz angajatorul poate dispune o sanctiune disciplinara care poate fi desfacerea contractului individual de munca. Sanctiunea disciplinara va putea fi dispusa in termen de 30 zile de la data savarsirii abaterii disciplinare. Demisia insa isi produce efectele la expirarea termenului de preaviz astfel ca raporturile de munca ale dumneavoastra au incetat.
marydumitrescu a scris:

....... Sanctiunea disciplinara va putea fi dispusa in termen de 30 zile de la data savarsirii abaterii disciplinare. .....


Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
da este corect cum spuneti insa ce vroiam sa transmit utilizatorului este faptul ca angajatorul a luat la cunostinta deja de abaterea savarsita si termenul de 30 zile deja a inceput sa curga
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

2. Daca nu a inceput cercetarea disciplinara , posibil sa intervina prescriptia dreptului de a dispune sanctionarea salariatului pentru absente nemotivate.

3. Mai depuneti o data o cerere de incetare a c.i.m. .. incercati sa luati numar de inregistrare pe aceasta cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati cu sute de absente nemotivate pati pati Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: De 3 ani 5 angajati nu au mai venit la serviciu; nu s-a efectuat procedura de cercetare disciplinara; ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz chirilatamara chirilatamara buna seara. in cu data de 1 august 2011, fiind fortata de sef mi-am bagat demisia altfel a spus ca nu imi da banii pe concediu.a fast direct satisfacut ca ... (vezi toată discuția)