avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi

BUna ziua,

In cazul in care doresc sa -mi schimb locul de munca am dreptul de a-mi prezenta demisia la zi ? Adresez aceasta intrebare deoarece angajatorul de la actualul loc de munca nu vrea sa -mi semneze demisia la zi amenintandu-ma ca voi suporta consecintele in cazul in care nu voi sta 20 de zile in preaviz. Poate sa-mi desfaca contractul de munca cu "indisciplinar" in cazul in care nu voi sta in preaviz 20 de zile. Poate sa nu -mi dea salarul pe luna noiembrie? Sunt nevoita sa-mi dau demisia la zi deoarece m-am angajat la o alta companie de 5 zile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 23:19, 10 Decembrie 2013
Demisia este un act unilateral prin care salariatul notifica angajatorul cu privire la incetarea CIM. Practic prin demisie il anuntati pe angajator ca doriti incetarea CIM de la o anumita data. Demisia nu trebuie acceptata de angajator.
CIM inceteaza dupa expirarea termenului de preaviz de 20 zile lucr. Totusi daca angajatorul doreste, atunci poate renunta la o parte sau la tot preavizul, iar CIM va incetat mai repede.
Dvs puteti demisiona fara preaviz daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile contractuale.
Salariul pe luna nov se achita la data platii salariului. Daca nu vi-l achita atunci puteti sesiza ITM, puteti apela la mediere sau sa-l actionati in instanta.
Daca nu respectati termenul de preaviz de 20 de zile puteti fi sanctionat disciplinar pt absente nemotivate, daca fapta e prevazuta ca abatere disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)
Art 55 b vladuro vladuro Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa imi aprobe demisia la zi elmauss elmauss Buna ziua, nu imi este aprobata demisia la zi. Astazi am cerut-o. Am propus apoi sa imi dea la zi de la 1 nov. si nici asa nu vor. Eu nu pot sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)