avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 20 zile ce pot sa lucrez in timpul asta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 20 zile ce pot sa lucrez in timpul asta?

Buna , sunt angajat la o firma romaneasca unde serrviciul se desfasoara in afara tarii... ca sofer profesionist...
Acum mi sa terminat concediu medical si am anuntat si mi sa cerut sa imi dau demisia cu acordul partiilor....Eu vreau sa imi dau demisia cu preaviz 20 zile ...ce m-ar putea pune sa lucrez in timpul asta de 20 zile ? avand in vedere ca munca mea pana acum a fost in strainatate...de la birou mia spus ca trebuie sa merg la biroul din ro sa stau 8 ore pe zi ca aici nu are ce sa imi dea de munca !!! se poate asa ceva? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 17 Martie 2014
Demisie cu acordul partilor nu exista.
Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor , fie prin demisie.
In acest caz :
- incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu necesita preaviz

- incetarea c.i.m. prin demisie poate fi cu sau fara preaviz.
Pe durata preavizului , c.i.m. isi produce toate efectele . Astfel, pe durata preavizului veti indeplini atributiile mentionate in fisa postului.
Multumesc pentru raspuns ...dar in cazul in care imi dau demisia cu preaviz ce sar putea intampla daca nu ma prezint in fiecare zi la birou conform celor spuse de aici ...eu nu am munca de birou , si in fisa postului nu imi scrie niciunde ca trebuie sa fiu prezent acolo....sunt un simplu sofer international ...pur si simplu datorita concediului medical ei spun ca nu pot sa mai lucrez acolo... si daca nu o sa imi dau demisia ei o sa ma dea afara disciplinar pentru neprezentare la servici....eu azidimineata am sunat si am anuntat ca nu mai am concediu medical apoi la cateva ore ma sunat deacolo "sefa" si mia spus astea
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie Cimisaru Cimisaru Timp de 6 luni de zile am fost în concediu medical cu prelungire de la comisie din data de 15. 05.2019 până în data de 5.11.2019.In data de 4 noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca  Daca imi depun demisia, si apoi mi se da conceidu medical, mai trebuie sa asigur dupa medical, preavizul? Dar in cazul in care am semna incetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Un angajator te poate da afara de la serviciu pur si simplu de azi pe maine? mariusroby mariusroby Unde am lucrat pana pe data de 05.09.2014 cu contract de munca ,patronul meu sa trezit el sa-mi spuna ca de azi nu mai are nevoie de serviciile mele ca ... (vezi toată discuția)