avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor,ajutati-ma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor,ajutati-ma

am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte decat cu preaviz,dar eu de vineri incep in alta parte si nu am cum sa fiu in doua locuri odata,poate sa imi desfaca contractul de munca indisciplar?daca da este adevarat ca nu pot lucra 6 luni?
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 11:57, 19 Mai 2010
-nu stiu de unde a scos aberatia aceasta domnul respectiv, dar eu am avut o angajata care nu a mai venit la lucru in perioada de preaviz deoarece a inceput serviciul in celalat loc de munca, iar angajatorul nu vroia sa renunte la preaviz.
-i-am desfacut cim disciplinar, i-am dat cartea de munca si toate drepturile salariale.

In prezent lucreaza la acelasi patron de aproape 2 ani de zile.
multumesc mult pt sfaturi,acum sunt mult mai linistita pt ca nu vroiam sa pierd job-ul la care urmeaza sa ma angajez
mai am o intrebare dar daca trimit o alta demisie la societatea la care lucrez in care nu mai specific cu acordul partilor ci ca demisionez pt ca angajatorul nu a respectat c.i.m va fi luata in considerare?sau nu?sau ramane valabila doar prima demisie in care am specificat cu acordul partilor iar sefa mea nu este de acord cu demisia mea si nu o accepta?
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

2. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Trimiteti cererea dvs de demisie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
-mergeti la angajator si spuneti ca sefa nu va primeste decizia....cred ca angajatorul nu stie nimic, apoi actionati in functie de discutia cu el.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
lorelayold76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi anelice anelice BUna ziua, In cazul in care doresc sa -mi schimb locul de munca am dreptul de a-mi prezenta demisia la zi ? Adresez aceasta intrebare deoarece angajatorul ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca hedf hedf mi am dat demisia la zi pe 20 feb si nu mi au acceptat ,nu am putut sa stau in preaviz ptr ca am plecat in strainatate, acum cand mi am luat plata pe luna feb ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui angajat cand este dat afara fara motiv. ce trebuie sa fac alexandra1002 alexandra1002 Buna ziua! Am si eu o intrebare legat de o concediere . Incep prin a povesti cu inceputul sotul meu a lucrat la un restaurant cu functia \"pizzar\" anul ... (vezi toată discuția)