avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand sa-mi depun dosarul la Casa de Pensii?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand sa-mi depun dosarul la Casa de Pensii?

Buna seara!

Am doua intrebari, as dori sa-mi raspundeti.
1.Am varsta de 63 de ani in 2017.Nascut in 9 iulie 1954.
Este adevarat ca ies la pensie pt. limita de varsta in 2019?Eu asa stiu.
Am lucrat vreo 7 ani in grupa 1 de munca.
2.Cand sa-mi depun dosarul la Casa de Pensii?
Chiar in ziua de 9 iulie 2019-ziua mea de nastere, sau mai devreme-ianuarie, februarie s.a.m.d.?
As dori sa-mi raspunda cineva care se pricepe extrem de bine in domeniul pensionarii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CYBORG , utilizator 22:21, 18 Septembrie 2017
Ați lucrat numai 7 ani, pe când stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie este de 15 ani.
Dapix a scris:

Ați lucrat numai 7 ani, pe când stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie este de 15 ani.

Am lucrat 7 ani numai ingrupa 1, restul anilor am lucrat in grupa 2.
Precizati:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta
Carp Mircea a scris:

Precizati:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta

La acest moment-18 septembrie 2017, stagiul total de cotizare este de 15 ani.

Si nu cred ca ma mai angajeaza cineva la varsta de 63 de ani.(In prezent primesc ajutor social, deoarece posturile in meseria mea-operator chimist- s-au redus drastic.

Si cred ca o tin pe ajutor social sau fara ajutor, pana in anul cand ies la pensie, eu stiu ca in 2019.)

Din acesti 15 ani, aprox. 7 ani am lucrat in grupa 1,
iar restul anilor ca agent de paza-in care mi se pare ca nu exista grupa.

In 2017 am implinit 63 de ani, pe 9 iulie.Sunt nascut in 9 iulie 1954.

Intrebarea mea este:

In ce an sa-mi depun dosarul pentru iesire la pensie pentru limita de varsta, parca in 2019, chiar pe 9 iulie, ziua mea de nastere, sau pot depune dosarul mai devreme?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
CYBORG, utilizator
Dosarul se poate depune incepand cu 09/07/2019(65 de ani).

Alte discuții în legătură

Cand sa-mi depun dosarul la casa de pensii? CYBORG CYBORG Buna seara! Am doua intrebari, as dori sa-mi raspundeti. 1.Am varsta de 63 de ani in 2017.Nascut in 9 iulie 1954. Este adevarat ca ies la pensie pt. ... (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare incomplet-poate primi indemnizatia de 640 lei, dupa vechea si/sau dupa noua lege a pensiilor? CYBORG CYBORG Buna ziua! Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet. Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare. Am cinci ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)