Buna ziua!
Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet.
Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare.
Am cinci intrebari,va rog sa-mi raspundeti punctual (sa ii spun amicului, laptopul lui e defect):
1. Dupa actuala lege a pensiilor-ianuarie 2018-(nu dupa cea care va sa fie, la care se lucreaza si despre care se tot vorbeste,in frunte cu ministrul muncii, Olguta Vasilescu), va primi acei 640 lei cand se va pensiona in 2019, daca nu are macar stagiul minim de 15 ani?
2.In acest caz persoana nu se va numi "pensionar", ci "asistat" etc.?
3.Dar dupa noua lege a pensiilor?La RTV Olguta Vasilescu spunea ca, in noua lege a pensiilor, vor fi necesari 10 ani de stagiu minim, nu 15 ani-ca in vechea lege a pensiilor.
4.Deci DUPA NOUA LEGE a pensiilor, cei care au stagiul minim de 10 ani, vor putea iesi la pensie in 2019 si se vor numi "pensionari" si vor beneficia de o indemnizatie sociala de 640 lei-DACA E NEVOIE SA LI SE COMPLETEZE PENSIA-, care va fi majorata anual cu 10%?-(dupa cum scrie in Noul Program de Guvernare).
5.Dar, daca nu au stagiu minim de cotizare-tot dupa noua lege a pensiilor-de 10 ani vor primi acei 640 lei?
Va multumesc.
Deci poate sa moara de foame, daca dupa ACTUALA lege daca nu are fix 15 ani de cotizare si a implinit 65 de ani!!!
Nu va primi "un leu" de nicaieri".Din ce va trai acel om?
Pe de alta parte, Olguta Vasilescu a spus la RTV ca si aceia care -dupa VIITOAREA,NOUA lege a pensiilor-
nu vor avea, la implinirea varstei de pensie de 65 de ani, 10 ani de cotizare, totusi vor fi
"prinsi" intr-un sistem de ajutorare , cu o indemnizatie de 520(640 lei),
Chestia asta am auzit-o cu urechile mele!
Ceea ce este o masura umanista, foarte buna.
Numai ca aceste persoane nu vor intra in categoria "pensionarilor"
CYBORG
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns.
Pai, doar n-o fi minciuna.Oluta Vasilescu asa a spus.
Va recomand sa urmariti seara de seara Romania TV.AICI SUNT MULTE EMISIUNI PE TEME SOCIALE, DE PENSII ETC.(scuzati de majuscule, am gresit la tastare, nu m-am uitat).
Oare aveti idee cand va intra in vigoare Noua lege a pensiilor.
Parca in 2018...
Multa sanatate!!
Pensia minima
Iaroslav.2006
Buna ziua,tatal meu a facut 65 de ani in septembrie 2016 ,am depus dosarul de pensionare si nu l-a gasit decat cu 11 ani lucrati,ne-am judecat pana anul acesta ... (vezi toată discuția)