avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia minima
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia minima

Buna ziua,tatal meu a facut 65 de ani in septembrie 2016 ,am depus dosarul de pensionare si nu l-a gasit decat cu 11 ani lucrati,ne-am judecat pana anul acesta in aprilie pentru a i se adauga si grupa a doua de munca,am depus din nou dosarul de pensie in 2 aprilie 2018 si aum l-au pensionat cu valoarea de 245 de lei pe luna,incepand cu data la care a implinit 65 de ani.As dorii sa va intreb ce valoare are pensia lui in acest moment,a mai urcat in decursul acestor aproape doi ani sau a ramas tot la acea valoare,doream sa ii mai cumpar patru ani sa faca cel putin stagiul minim de cotizare,dar nu stiu exact cu ce suma ar fi pensionat daca ar avea cei 15 ani de lucru,ca cel putin sa merite acest efort sau sa ramanem pensia pe care ei au considerat sao acorde.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iaroslav.2006 , utilizator 16:34, 25 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mână va primi 520 de lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cele postate rezulta o necunoscuta.
Cum a primit decizie de admitere fara sa indeplineasca conditia de stagiu minim de 15 ani.
Asta rezulta din cele postate.
Ca nu indeplineste aceasta conditie.
Daca a primit decizie de admitere va primi idemnizatia minima pentru pensionari de 520 de lei. care din iulie va fi 640 de lei.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul minim de cotizare incomplet-poate primi indemnizatia de 640 lei, dupa vechea si/sau dupa noua lege a pensiilor? CYBORG CYBORG Buna ziua! Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet. Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare. Am cinci ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie cod n22 Marin69 Marin69 Bună ziua! Am depus dosarul de pensionare pe caz de invaliditate cod pensie n22 și am primit decizia din care reiese ca am pensie de 130 de lei,și vreau sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipată parțială mai mică decât pensia minimă ? trasor trasor Bună ziua, v-aș ruga să îmi spuneți dacă după 17 ani de muncă neîntreruptă și 16 ani plătiți din mână deci 33 ani în total,să mi se calculeze ... (vezi toată discuția)