avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt recunoscut, recuperare bani de la autor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt recunoscut, recuperare bani de la autor

Mi s-au furat bani de pe card de catre o persoana si am fost la Politie pentru a declara acest lucru. Persoana a recunoscut acest lucru si e in libertate.Suma e mare si vreau sa ii recuperez .S-a stabilit in fata Politiei un termen de recuperare care nu a fost respectat.Ce pasi trebuie sa urmez?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Admin, administrator
Va constituiti parte civila in procesul penal.
Puteti sa imi dati mai multe amanunte? Ce presupune acest lucru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa depunerea plangerii penale si pana la începerea cercetării judecătoreşti va puteti constitui parte civila, solicitand daune materiale si morale.
Acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal are ca obiect tragerea la răspundere civilă delictuală a persoanelor responsabile potrivit legii civile pentru prejudiciul produs prin comiterea faptei care face obiectul acţiunii penale.
Constituirea ca parte civilă se face în scris sau oral, cu indicarea naturii şi a întinderii pretenţiilor, a motivelor şi a probelor pe care acestea se întemeiază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire parte civila minor simonik2011 simonik2011 Buna ziua Un minor este citat ca parte civila intr-un proces, cererea de constituire ca parte civila se face de catre minor reprezentat de XXX (parinte) sau ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie pentru constituire parte civila ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea problema: - ca urmare a distrugerii unui chiosc provocata de autori ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila despagubire furt CristiCristi84 CristiCristi84 Buna ziua, Pe scurt, mi s-a furat bicicleta, am anuntat la politie, hotul a fost gasit, bicicleta nu. Mi s-a spus ca pentru a fi despagubit trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)