avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu part time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu part time

Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea situatie : intr-o cladire functioneaza 2 cabinete medicale, unul organizat ca CMI iar celalalt ca SRL , amandoua avind angajata aceeasi ingrijitoare , CMI-ul cu 2 ore/zi iar SRL-ul cu 4 ore/zi . Din cauza costurilor exagerate cu salariile part time dorim angajarea ingrijitoarei cu 6 ore/zi doar la SRL , iar CMI-ul sa achite catre SRL contravaloarea pentru 2 din cele 6 ore/zi.
Intrebarea este daca se poate incheia o conventie intre cele 2 cabinete care sa stipuleze acest lucru si care este metoda prin care SRL-ul sa incaseze suma de bani de la CMI !
As dori sa stiu daca exista si alte posibilitati legale care sa aiba acelasi rezultat ( angajarea de catre CMI si compensarea de catre SRL a celor 4 ore/zi , etc )
Cu speranta ca m-am putut face inteles , va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: viorel61 , utilizator 15:18, 22 Septembrie 2017
Respectiva doamna, care o aveti ca ingrijitoare, mai are venituri salariale in alte locuri?
Venitul brut pentru cele 2 ore, respectiv 4 ore care este?
Nu are alte venituri ,venitul brut este 363 + 725 = 1088 lei
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
viorel61, utilizator
Chiar daca o angajati cu 6 ore la SRL o sa se plaeasca CAS si CASS (obligatia angajatorului) pentru 1450 (adica pentru norma intreaga). Daca vreti ca SRL-ul sa factureze prestatia de curatenie CMI-ului ar trebuii ca SRL-ul sa autorizeze la ONRC activitatea de curatenie dupa care sa incheie un contract de prestari servicii curatenie cu CMI-ul.
Intre cele doua cabinete exista deja o conventie pentru plata utilitatilor ( energie electrica , telefon fix , internet , caldura ) in raportul de 2 parti SRL si 1 parte CMI , nu se poate adauga si plata femeii de serviciu in acelasi raport de 2:1 ? Sintagma "Autorizare ONRC activitatea de curatenie " ne sperie , habar nu avem ce presupune aceasta !Scuze pentru insistenta dar se doreste pastrarea angajatului cu acelasi nr de ore si nu renuntarea la unul din c.i.m
Conventia este pentru impartirea unor servicii prestate de alte firme (furnizarea curent, etc), nu este acelasi lucru. M-ati incurcat un pic.!
dar se doreste pastrarea angajatului cu acelasi nr de ore si nu renuntarea la unul din c.i.m

Adica nu mai vreti sa se mute cu 6 ore pe SRL si sa renunte la CIM de pe CMI?

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni furnizor privat de îngrijire vârstnici la domiciliu ? florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, mă poate ajuta cineva cu sfaturi pentru înființarea unei unități de îngrijire vârstnici la domiciliu in zona rurala? Mai precis acordarea de ... (vezi toată discuția)
Probleme cmi liviu1969 liviu1969 Am un CMI infiintat in 2016 fara probleme: - contract de comodat - spatiul respectiv este al unei colege - am platit toate taxele (1500 + 300 + etc...) si ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu part time viorel61 viorel61 Avem urmatoarea situatie: o ingrijitoare este angajata la 2 cabinete medicale de familie cu 2 respectiv 4 ore/zi . Pentru cele 2 ore diferenta cum se platesc ... (vezi toată discuția)