Buna ziua, mă poate ajuta cineva cu sfaturi pentru înființarea unei unități de îngrijire vârstnici la domiciliu in zona rurala? Mai precis acordarea de ajutor în gospodărie, cumpărături, igiena..
Cum este mai bine, ONG sau SRL?
Mai exista subvenții de la Ministerul Muncii sau de la consiliul județean ?
Multumesc anticipat !
ONG faceti degeaba ca doar nu vreti sa munciti benevol. Puteti merge pe SRL dar nu stiu exact cum intentionati sa va desfasurati activitatea. Daca vreti sa furnizati personal (oameni) in acest sens, adica sa intermediati angajarea lor, atunci e suficient PFA. La fel si daca vreti sa prestati dvs. Daca vreti sa va angajati oameni, de asemenea o puteti face cu PFA dar as opta pt SRL. Dati mai multe detalii
Prin îngrijire la domiciliu mă refer la ajutor pentru prepararea hranei, curățenie, cumpărături, etc,.. în scopul de a angaja oameni si de a obține profit. Este nevoie de alte autorizații în afara de cele deja obișnuite (Onrc,) ?
Doriti sa intermediati niste locuri de munca, profilul angajatului fiind "ingrijitor la domiciliu" sau doriti sa angajati dvs. oamenii, sa ii platiti cu un salariu lunar si ei sa presteze servicii de ingrijire la domiciliu? Sunt doua lucruri diferite si ambele produc profit. Ca beneficiar al unor asemenea servicii, as opta pt a doua varianta dar nu prea cred ca exista pusa in practica fiindca responsabilitatea e f mare.
Mai aveti solutia infiintarii unui ONG care sa presteze serviciile gratuit si, in acelasi timp, sa desfasoare niste activitati aducatoare de fonduri (vanzari de bunuri, prestari de servicii remunerate, dar in aceeasi arie de activitate, etc.). In cazul acesta banii intra in ONG, din ei se platesc salariile angajatilor si alte cheltuieli iar profitul care ramane NU e impozabil; acesta ar fi un avantaj
Cod caen
vasi49
Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN corespunde unei astfel de activitati:
-Prepararea si comercializarea ,exclusiv la pachet,de pizza,paste(preparate din ... (vezi toată discuția)