avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... SRL, SRL-D sau PFA/ÎI?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

SRL, SRL-D sau PFA/ÎI?

Salut!

Vreau sa devin dezvoltator web "in acte" pentru a putea factura clientilor si nu stiu care e cea mai rentabila optiune din punct de vedere fiscal / legislativ pentru mine.

Tin sa mentionez ca: nu am terminat facultate din domeniu, deci nu sunt "licentiat"1, sunt la inceput de drum, momentan nu am nici un client "constant", dar sunt increzator ca lucrurile vor curge de la sine.

Veniturile estimate pentru anul in curs nu sunt mari, poate in cel mai bun caz 1000 euro.

Ma puteti ajuta va rog cu niste sfaturi / argumente in leg. cu tipul de intreprindere pe care ar trebui sa il aleg?

Nota:
1. Din cate m-am documentat, pentru PFA sau ÎI e nevoie de licentiere (sunt de profesie economist (care s-a axat mai mult pe IT), am avut un semestru si de informatica). Pe de alta parte, consider ca momentan pe piata se cauta profesionisti, nu neaparat licentiati (a nu se intelege ca a avea o licenta nu are nici o valoare, dar puse in balans, nu te va angaja nimeni daca ai licenta si nu stii sa faci ceva, dar invers (sa nu ai licenta dar sa stii sa faci ceva) e mai probabil)

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa stie un avocat it? Admin Admin Care credeti ca sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stie un avocat care face consultanta pentru firmele din industria IT? A. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)
Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)