Buna ziua! Pot beneficia de concediu de maternitate daca sunt cetatean roman cu domiciliul in Republica Moldova, dar am fost angajata cu contract de munca timp de 1 an si 7 luni pe teritoriul Romaniei? Nu am buletin am doar pasaport romanesc.
Pentru ca o persoana sa beneficieze de CCC si indemnizatia aferenta trebuie sa indeplineasca cumulativ următoarele condiții:
- sa fie cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid (adică fără cetăţenie);
- sa aiba domiciliul/reşedinţa pe teritoriul României; - sa locuiasca în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora
- in ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, sa fi realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa se fi aflat intr-o perioada asimilata din cele mentionate la art.2 alin.5 si 6 din OUG 111/2010.
La locul de munca mi s-a trecut ca adresa, dupa contractul de inchiriere a camerei de la caminul la care sunt cazata. Din asta rezulta ca eu nu voi beneficia de acest concediu?