avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate ccc cetățean român cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate ccc cetățean român cu domiciliul în R. Moldova

Buna ziua! Pot beneficia de concediu de maternitate daca sunt cetatean roman cu domiciliul in Republica Moldova, dar am fost angajata cu contract de munca timp de 1 an si 7 luni pe teritoriul Romaniei? Nu am buletin am doar pasaport romanesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 22 Septembrie 2017
Pentru ca o persoana sa beneficieze de CCC si indemnizatia aferenta trebuie sa indeplineasca cumulativ următoarele condiții:
- sa fie cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid (adică fără cetăţenie);
- sa aiba domiciliul/reşedinţa pe teritoriul României;
- sa locuiasca în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora
- in ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, sa fi realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau sa se fi aflat intr-o perioada asimilata din cele mentionate la art.2 alin.5 si 6 din OUG 111/2010.
La locul de munca mi s-a trecut ca adresa, dupa contractul de inchiriere a camerei de la caminul la care sunt cazata. Din asta rezulta ca eu nu voi beneficia de acest concediu?
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Maria basarab, utilizator
Daca una din cele 4 conditii nu este indeplinita , nu veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil carmen-57 carmen-57 Daca o femeie, cetatean roman, va naste in Republica Moldova, are dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului, atat de acolo cat si din Romania? (vezi toată discuția)
Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)
Conditii acordare concediu de crestere a copilului 2018 roxanas21 roxanas21 Buna ziua! Am o intrebare referitoare la Concediul pentru cresterea copilului. Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca parintele care urmeaza ... (vezi toată discuția)