avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investiție în imobil donat de părinte cu probleme ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investiție în imobil donat de părinte cu probleme bancare. Există riscul de a pierde casa?

Buna ziua. Prietenul meu a primit de la tatal sau o casa prin donatie. Acum problema este ca ne este teama sa investim deoarece tatal lui este cautat de o banca din afara tarii pentru a-si recupera banii. O alta problema este ca avem teama ca ceilalti doi fratii isi vor cere drepturile si vor ataca mai tarziu. Desi unul din frati a primit si el o casa tot de la tatal lor, prin vanzare-cumparare dar pe numele copilului lui. Iar cel de-al treilea frate a primit un apartament vanzare-cumparare de la mama lor dar pe numele copilului lui. Va rog sa ma ajutati cu informatii daca are rost sa investim acolo . Apropo tatal vrea sa stea in aceasta casa care i-a lasat-o (deja a inceput sa investeasca). Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratii care "au primit prin vanzare-cumparare" de fapt prin donatii deghizate probabil, sunt oarecum mai avantajati fata de dvs care ati primit prin donatie. Este greu de spus ce sa va intampla si cum vor actiona fratii in continuare asupra imobilului primit prin donatie de dvs., si la fel nu stim amanunte despre creditorii donatorului. Insa, daca nu este graba cu investitul in casa, mai puteti astepta.
Multumesc . Dar pe tatal lui il deranjeaza ca noi nu vrem sa stam acolo. Se poate sa revoce el donatia? Sau sa il oblige sa renunte cumva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal poate sa revoce donatia in anumite cazuri strict prevazute de lege (gen pentru fapte penale comise de catre donatar impotriva donatorului sau alte fapte foarte grave sau daca donatia este cu sarcini, pentru neexecutarea sarcinii), nu asa doar pentru simplul fapt ca vrea sa o revoce pentru te miri ce motive. De esenta donatiei este ca acest act juridic este irevocabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daa...clar sunt mai "avantajati" fratii care au primit prin vanzare cumparare.
In primul rand se pune intrebarea de unde au avut minorii bani sa cumpere.
Si in al doilea rand, se presupune ca tatal a incasat un pret, deci a realizat un venit, asadar poate fi urmarit de creditori.
Deci mai bine ne vedem de treaba si asteptam sa vedem ce se intampla? Dar prietenul meu (acum proprietar ) poate sa mai renunte la donatie? Sau poate sa vanda casa ? Multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul nu mai doreste sa cumpere din cauza ca am act de donatie Mary_1980 Mary_1980 Buna ziua, Sunt la ultima etapa a vanzari, incheierea contractului de vanzare-cumparare dar cumparatorul nu mai doreste sa cumpere findca a auzit ca ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)