avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sechestru asigurător pe o sumă mai mare decât ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sechestru asigurător pe o sumă mai mare decât prejudiciul. Cum pot recupera diferența?

Procuratura pune sechestru pe5000lei pentru un prejudiciu de 3450lei. Tribunalul mentine sechestrul , confisca 3450lei.Cum pot recupera diferenta de 1550 ?Am cerut ridicarea sechestrului la judecatorie.A fost respins ca nu am precizat paratul.Am dat in judecata MIN.Finantelor. A fost respinsa cererea ca nefondata.Ce mai pot face?Dateaza din 15.02.2016.Nu a fost prescris
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:35, 26 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu privire la sechestru - Cauza/litigiul care a determinat infiintarea sechestrului asigurator s-a finalizat, adica s-a dat o hotarare definitiva in acest sens sau este in continuare pe rolul instantei?

Cu privire la ministerul finantelor - nu stim la ce se refera cererea dvs si de ce a fost respinsa ca nefondata.
Procesul penal s-a terminat pe26.01.2016 cu solutie definitiva pe15.02.2016.Judecatoriasect1 si apoi Trib Bucuresti confirma in apel solutia.Cerere nefondata (Cind am dat in judec finantele pt cei 1550lei).Cand am cerut ridicarea sechestrului(am spus ca nu stiu cine e vinovat ca nu am obtinut cei1550,Procuratura sau Tribununalul ca nu a specificat in solutie ca trebuie sa iau cei 1550) si atunci au anulat cererea ca nu am specificat paratul. Pasul urmator cred ca am sa chem in judecata si procuratura si tribunalul si apoi statul roman.Cererea de ridicare sechestru a constituit alt dosar fata de cel in care ceream de la min finantelor cei 1550lei
Suma de 3450 lei, care spuneti ca v-a fost retinuta, a acoperit un prejudiciu in patrimoniul cui? Cine a fost persoana vatamata? Unde s-au dus banii?
Au ramas la stat. Procesul a fost de luare mita. Procurorul a constatat (eu am recunoscut) ca am luat mita 3450,dar m-a obligat sa depun 5000(eu am depus cu chitanta care a luat-o procurorul nu m-am opus). Probabil a crezut ca mai cerceteaza si gaseste ca am luat mita mai mult. A cercetat si nu a mai gasit nimic. In rechizitorul trimis la tribunal a spus ca am luat mita3450 dar ca am depus 5000. De aceea tribunalul a dat sentinta camentine sechestrulpe toata suma dar confisca 3450. Acum eu vreau sa recuperez cei 1550lei. Ma chinuiesc de aproape 2 ani cu 3 dosare care au ajuns si la apel. Mereu cererea a fost respinsa. Recunosc ca sunt nepriceput in treburile justitiei. Nu pot angaja un avocat (suma mica)ce imi mai ramane dupa ce platesc avocatul
Cererea si modul de completare este detaliat pe siteul portal.just.ro [ link extern ] ,
respectiv Cerere de ridicare a masurilor asiguratorii , aceasta trebuie completata conform cu cerintele indicate in notele de subsol. Din ce motiv vi s-a respins cererea pana acum, nu avem de unde sa stim fara sa vedem documentele.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator iulianiulian iulianiulian In 2008 mi-a fost aplicat un sechestru asigurator de catre un procuror pe 3 imobile in urma unei plangeri penale si a unei cereri formulata de X. Suma ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe apartament liber de sarcini la cumpărare. cum este posibil așa ceva? Chebir Chebir Am cumparat un apartament liber de sarcini si dupa un an de zile primesc instiintare de la OCPI ca mi se pune sechestru pe el. Cum este posibil ca eu, ... (vezi toată discuția)
Ridicarea sechestrului asiguratoriu sammy44 sammy44 Buna ziua! In urma cercetarii penale s-a instituit sechestru asigurator , procurorul a dispus o ordonanta de neinceperea urmaririi penale , dar nu s-a ... (vezi toată discuția)