avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împrumut de bani neachitat gajat cu o mașină. Cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împrumut de bani neachitat gajat cu o mașină. Cum putem scăpa de ea?

Buna seara ,
In urma cu cativa ani , mama a dat un imprumut unei doamne care a gajat cu un Fiat Marea. Au mers la notar au facut o intelegere cum ca vor platii banii in decurs de cateva luni. ( Daca nu , proprietarul masinii urma sa plateasca dobanda 4% ,pe zi + mama avea dreptul sa vanda masina, asta daca ar fi depasit termenul stabilit).
Ideea e ca oamenii astia nu au mai venit dupa masina , mama nu i-a dat in judecata . Masina nu mai functioneaza , dar a ramas la noi , fiind totusi pe numele proprietarului. Proprietar care nu vrea nici macar sa-i plateasca impozitul ( pe motiv , ca nu a circulat el cu ea), si noi nu putem nici s-o radiem, nici s-o dam la fier vechi.
Am incercat sa gasim o cale de intelegere , dar tipul , dupa ce s-a vazut cu banii luati imprumut , si dupa ce a tot amanat sa vina sa ia masina ,(desii mama putea s-o vanda , asa cum era intelegerea), acum nu vrea sa auda de subiectul asta.
Intrebarea mea e : legal ce putem face? De la bani ne-am luat gandul , dar macar impozitul sa si-l plateasca. Ca sa putem sa o dam macar la fier vechi. Ca ne ocupa spatiul degeaba.
Astept raspunsul dumneavoastra.
Seara buna! :)
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: M7haela , utilizator 15:34, 22 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actul incheiat la notar se precizeaza ca creditorul, mama dvs, are obligatia sa plateasca impozitul si altele, RCA, ITP, rovinieta, consumabile, ulei, cauciucuri, etc?
Avea drept de utilizare?
Avea drept de utilizare si de vanzare , in caz de nerespectare a termenului.
Dar are nu cred ca s-a specificat in actul incheiat la notar , cine are obligatia sa plateasca impozitul si restul cheltuielilor pentru a circula in conformitate.
Daca ar fi fost specificat nu ar mai fi aruncat de la unul la altul , vina.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a circula pe drumurile publice cu masina nu trebuie platit impozitul.
Daca nu s-a precizat in act ca trebuie sa plateasca impozitul atunci acesta trebuie platit de proprietarul din acte. La notariat nu s-a facut transferul proprietatii ci a fost dat doar o procura ptr vanzare, procura care este valabila maximum 3 ani. In prezent, chiar daca ati gasi un cumparator iar madina sa fie ok nu puteti vinde, procura nu mai este valabila.
Daca amiabil nu puteti solutiona,analizati oportunitatea sa actionati in instanta persoana in cauza
Nu aveti dvs treaba cu impozitul. Aveti actele masinii ? Incercati sa o dati la fier vechi, Daca nu v-o primeste, poate o tractati pana la locuinta aluia, sa i-o lasati la poarta.

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu proprietar decedat GIORGIANA1 GIORGIANA1 Mama a cumparat mai demult o Dacie (fabricata in 1977)de la sora ei ,care a decedat la scurt timp dupa aceea. Au facut un act la o firma de vanzari auto dar ... (vezi toată discuția)
Cum scapam de impozitul pe o masina care nu mai este in stare de functionare? oania oania Tatal meu a decedat acum 3 ani. In urma lui a ramas o masina Dacia 1310 care nu mai este in stare de functionare. Ce trebuie sa faca mama mea ca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Cum radiem mașina fără acte? Nicosan Nicosan Mașina a fost dată la fier vechi cu ani în urmă,nu mai avem și nici nu mai exista fier vechi unde am dat o, cum se procedează sa fie scoasă de la ... (vezi toată discuția)