avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto cu proprietar decedat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto cu proprietar decedat

Mama a cumparat mai demult o Dacie (fabricata in 1977)de la sora ei ,care a decedat la scurt timp dupa aceea. Au facut un act la o firma de vanzari auto dar acela era valabil 30 de zile pentru a inscrie masina pe numele mamei ca si cumparator.De aproximativ 3 ani nu mai circula cu ea si ar vrea sa o radieze sa nu mai plateasca impozit aiurea pe un morman de fier vechi. Masina e trecuta la fisc pe adresa mea de domiciliu ( matusa locuia la noi cand a inscris masina )si nu-mi pot plati impozitele pana nu achit si datoriile matusii. Mama are toate actele masinii dar nefiind inscrisa pe numele ei cum poate sa o radieze ? Sau ar trebui sa vand casa ca sa scap de problema?Noul proprietar nu se va ploconi si el cu nota asta de plata? Mi-e ca se duce si mama intr-o zi si eu raman cu banii de dat la nesfarsit. Va multumesc anticipat pentru orice sugestie.:(
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:16, 25 Noiembrie 2013
Prima data, va trebui sa o inscrie pe numele ei; apoi o va putea radia prin una din posibilitatile prevazute de lege: casarea la fier vechi sau vinderea.

Cu acel contract de vanzare-cumparare incheiat intre ea si sora, se duce la "fisc" sa o inscrie pe numele ei.

Nu inteleg ce fel de act de vanzare-cumparare a incheiat care sa fie valabil 30 de zile!!!!

Probabil este vorba de altceva si nu de contract de vanzare-cumparare.

Daca nu exista contract de vanzare-cumparare, atunci se complica problema, deoarece va trebui dezbatuta succesiunea de pe urma sorei decedata; masina va intra la masa succesorala si va fi atribuita mostenitorilor acesteia.
Autorul topicului precizeaza ca tranzactionarea bunului auto s-a realizat prin " un act la o firma de vanzari auto dar acela era valabil 30 de zile"
Tranzactionarea bunului auto s-a facut in baza documentului incheiat de persoana care se ocupa de intermedieri auto
Nu este vorba despre document autentificat la notar
In aceasta situatie,cum partile nu au finalizat procedura de tranzactionare bun auto,respectiv completarea in cartea de identitate si solicitare de talon nou,rezulta ca bunul auto se afla in proprietatea defunctei matusi
Pentru solutionare este necesara acceptarea si dezbaterea succesiunii.Abia dupa eliberareacertificatului de mostenitor se va putea desfasura procedurii de radiere auto-dupa achitarea integrala a debitelor in urmarire




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fiscala adriano251982 adriano251982 A-s avea rugamintea si mutumesc din suflet celor care ma pot ajuta cu o informatie concreta! Acum ceva timp am cumparat o masina,au trecut mai mult de 30 de ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta andaschatzi andaschatzi Buna dimineata! Am vandut masina in urma cu cateva luni si proprietarul a refuzat sa facem actele legale intre timp, desi asa ne era intelegerea. In luna ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)