avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto fiscala

A-s avea rugamintea si mutumesc din suflet celor care ma pot ajuta cu o informatie concreta! Acum ceva timp am cumparat o masina,au trecut mai mult de 30 de zile insa eu nu am avut timp sa o trec pe numele meu,masina a fost radiata de la fisc de catre fostul proprietar in momentul vanzarii si as vrea sa stiu ce se intampla daca in termenul asta de 30 de zile daca nu o inscriu pe numele meu si aici ma refer la FISC,vechiul proprietar a radiat masina de la fisc asta inseamna ca el nu mai plateste impozitul la masina asta dar daca eu inca nu am inscris-o in termen de 30 de zile pe numele meu si bineinteles nici la fisc cine plateste in continuare impozitul la aceasta masina daca mai trece ceva timp pana o trec pe numele meu si o inregistrez la fisc?ma intereseaza cum se procedeaza cu impozitul sau daca chestia asta cu 30 de zile atrage dupa sine vre-o sanctiune,mentionez ca pe certificatul masinii nu sunt scrise numele noului detinator si nici data cand a fost instrainata ci are doar semnatura vechiului proprietar.Va multumesc pt atentie!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:00, 11 Decembrie 2012
Achizitia bunului mobil a fost realizata prin incheierea de document legal ?
Daca exista document legal,pe cale de consecinta dvs va revine sarcina achitarii obligatiilor aferente auto de la data inscrisa pe documentul de achizitie
Da,deci exista un act de vanzare-cumparare incheiat intre mine si vechiul proprietar.Legat de plata impozitului am inteles ca voi plati eu impozitul de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare in momentul cand eu voi merge la fisc pt a inregistra autovehicolul pe numele meu,dar in cazul in care eu nu voi face acest lucru si am sa circul in continuare pe numele vechiului proprietar inca pt o perioada de timp?Vreau sa stiu daca asa ceva atrage dupa sine vre-o sanctiune sau daca voi fi oprit in trafic de catre "Police"e posibil probleme?
Se va plati o amenda catre primarie intrucat nu ati declarat auto in termen de 30 zile de la achizitie.
Ar fi mai bine sa mergeti la primarie, sa va inscrieti pe rolul fiscal cu auto apoi sa procedati la inscrierea acesteia pe numele dvs.
ok,merg la primarie sa inscriu auto in rolul fiscal pe numele meu si daca a trecut mai mult de 30 zile de cand am cumparat auto ori ca merg acum ori ca voi merge peste ceva timp nu tot platesc acea amenda?puteti sa-mi specificati exact sau cu aproximatie cuantumul amenzii,va multulesc?!
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
adriano251982, utilizator
Depinde de hotararile emise de organele locale. De exemplu, in Constanta, actul normativ prevede:
- In termen de 30 de zile inclusiv de la data dobandirii, instrainarii, transferului, dezmembrarii, furtului mijlocului de transport, schimbarii domiciliului, a numelui si prenumelui etc., proprietarul va depune o declaratie la care va anexa documente doveditoare.
Sanctiuni
- Depunerea peste termen a declaratiilor fiscale; de la 60 la 240
- Nedepunerea declaratiilor fiscale; de la 240 la 600
- Nerespectarea prevederilor referitoare la instrainarea,
- inregistrarea/radierea bunurilor impozitabile, precum si la comunicarea actelor translative ale dreptului de proprietate;
Refuzul de a furniza informatii sau documente necesare clarificarii si stabilirii reale a situatiei fiscale, precum si depasirea termenului de 15 zile lucratoare de la data solicitarii acestora. de la 240 la 600
Neplata la termenele scadente atrage plata majorarilor de intarziere in cuantum de 2% pe luna sau fractie de luna.

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu proprietar decedat GIORGIANA1 GIORGIANA1 Mama a cumparat mai demult o Dacie (fabricata in 1977)de la sora ei ,care a decedat la scurt timp dupa aceea. Au facut un act la o firma de vanzari auto dar ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto gandac gandac Salutare tuturor. Cu ceva timp in urma am achizitionat un autoturism. Am luat actele de la vechiul posesor al masinii si am mers la primarie pentru ca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare plata masina fisc...? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,am cumparat o masina inmatriculata in Romania,am contract de vanzare cumparare,talon,carte de identitate.Ce documente imi sunt necesare la FISC pt a ... (vezi toată discuția)