avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto fiscala

A-s avea rugamintea si mutumesc din suflet celor care ma pot ajuta cu o informatie concreta! Acum ceva timp am cumparat o masina,au trecut mai mult de 30 de zile insa eu nu am avut timp sa o trec pe numele meu,masina a fost radiata de la fisc de catre fostul proprietar in momentul vanzarii si as vrea sa stiu ce se intampla daca in termenul asta de 30 de zile daca nu o inscriu pe numele meu si aici ma refer la FISC,vechiul proprietar a radiat masina de la fisc asta inseamna ca el nu mai plateste impozitul la masina asta dar daca eu inca nu am inscris-o in termen de 30 de zile pe numele meu si bineinteles nici la fisc cine plateste in continuare impozitul la aceasta masina daca mai trece ceva timp pana o trec pe numele meu si o inregistrez la fisc?ma intereseaza cum se procedeaza cu impozitul sau daca chestia asta cu 30 de zile atrage dupa sine vre-o sanctiune,mentionez ca pe certificatul masinii nu sunt scrise numele noului detinator si nici data cand a fost instrainata ci are doar semnatura vechiului proprietar.Va multumesc pt atentie!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:00, 11 Decembrie 2012
Buna seara, am si eu o problema referitoare la radierea auto si va rog sa ma ajutati.
Detin cu acte un automobil pe care l-am vandut fara sa fac acte legale, altei persoane acum 6 ani (i-am dat toate actele - cartea masinii, talonul), intrucat eu de atunci sunt persoana cu handicap grav de vedere si va dati seama ca nu mai conduc.
Saptamana trecuta mi-au fost returnate (trimise prin cineva) numerele masinii, cartea de identitate si talonul, spunandumi-se ca masina a fost data de sotia persoanei (respectivul este plecat din tara la munca) unui tigan "care trecea pe strada", pentru fier vechi.
In aceste conditii in care nu am nicio chitanta de la dezmembrare sau alte acte, pot radia masina de la fisc, doar cu numerele, cartea si talonul masinii?
Mentionez ca nu se mai poate da de masina, intrucat nu-l cumostea pe tiganul cu fierul vechi.
(M-am interesat la un centru de fier vechi si lor le trebuie seria de pe sasiul masinii pentru a putea sa-mi dea chitanta, etc.)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Seria de sasiu a vehiculului este precizata in cartea de identitate a acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto cu proprietar decedat GIORGIANA1 GIORGIANA1 Mama a cumparat mai demult o Dacie (fabricata in 1977)de la sora ei ,care a decedat la scurt timp dupa aceea. Au facut un act la o firma de vanzari auto dar ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto gandac gandac Salutare tuturor. Cu ceva timp in urma am achizitionat un autoturism. Am luat actele de la vechiul posesor al masinii si am mers la primarie pentru ca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare plata masina fisc...? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua,am cumparat o masina inmatriculata in Romania,am contract de vanzare cumparare,talon,carte de identitate.Ce documente imi sunt necesare la FISC pt a ... (vezi toată discuția)