avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta

Buna dimineata!
Am vandut masina in urma cu cateva luni si proprietarul a refuzat sa facem actele legale intre timp, desi asa ne era intelegerea. In luna iunie a depasit viteza legala si am primit pe numele meu o amenda. Am achitat amenda si am luat legatura cu proprietarul. Refuza să-mi dea banii pe amenda si mi-a spus sa radiez masina ca oricum el a dus-o la fier vechi.
Ce sfat imi dati pentru a putea recupera banii de amenda.
Pot actiona prin a-l da in judecata?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:43, 8 Octombrie 2014
Bună ziua,

Dacă n-aveţi niciun fel de act autentic care să arate că i-aţi vândut maşina, i-aţi împrumutat-o sau ceva asemănător, nu ştiu dacă se mai poate face ceva.

Dacă n-aveţi dovezi concrete privind vânzarea, n-aveţi nicio şansă în instanţă.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
ContSters330686, utilizator
Da, puteti sa il dati in judecata, insa la judecata va trebuie acte, probe, martori ca sa va sustineti vorbele. Aveti?
In plus, dvs. nu aveti numai problema amenzii de viteza, ci si a amenzilor de parcare, rovigneta si altele, dar cea mai mare problema este impozitul la fisc (de care nu stiu cum o sa scapati).
P.S. Cand se vinde auto, actele se fac inainte sau in momentul vanzarii si nu dupa.
Daca nu aveti incheiate documente autentificate sau prin unitate specializata care sa probeze tranzactionarea bunului mobil,nu se justifica efort si demersuri in instanta
Desfasurati demersuri pentru radiere auto de la autoritatea fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta in anul 2008 ricflo ricflo Am vandut o masina unei persoane juridice in anul 2008, eu fiind persoana fizica, am radiat masina de la adm. financiara si toate actele, radierea de la adm. ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism in instanta gim76 gim76 am vandut o masina in 2012,apoi a fost vanduta de N ori.am radiat-o fiscal.dupa 2 ani a aparut prima amenda de la CNADR,am fost nevoit sa o platesc.am fost la ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare FloAp FloAp Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)