avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Care este modalitatea de a te apăra in fata ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Care este modalitatea de a te apăra in fata agresiunii si hartuirii unei colege care are probleme medicale și a făcut o obsesie, crezând că eu sunt vinovată pentru divorțul ei?

Sunt profesoară si am o colegă a cărei sănătate psihică se deteriorează de la un an la altul! Are atacuri frecvente la adresa mea si a altor colege, acuzandu- ne de fapte pe care nu le- am făcut! Am făcut sesizări, dar consiliul de administrație consideră că doamna are nevoie de înțelegere! Situația durează de trei ani! Nimeni nu se gândește că un astfel de cadru didactic predă unor copii, a căror formare poate fi marcată de comportamentul doamnei! Pentru că nu există documente medicale care să ateste boala, toți se tem să nu fie dați în judecată! Doamna ne jignește, ne amenință, ne urmărește, iar noi, victimele,nu suntem apărate de nimeni, toată lumea ne cere să o ignorăm, dar cum? Este o continuă agresiune si hârțuire. Mărturisesc faptul că mă tem pentru viața mea!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Burcea , utilizator 22:45, 22 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca la nivelul unitatii scolare nu gasiti solutionare,sesizati oficial conducerea ministerului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul examinarii medicale periodice, cu respectarea prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, pentru personalul didactic se aplica:
Fişa 138. Personal didactic din instituţii de învăţământ
Examen medical la angajare:
- examen clinic general
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori)
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori) - anual
Contraindicaţii:
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
- tulburări psihice de orice natură
- balbism, disartrie
- tulburări de comportament
- boli infectocontagioase în evoluţie
- alcoolism cronic
Faceti pasi, progresiv. Puneti in discutia consiliului profesoral situatia creata.
Sesizati in scris cu nr. de inregistrare/ data, dupa caz, in ordine: Conducerea scolii, Inspectoratul scolar si Ministerul invatamantului asupra situatiei existente. Sesizarea ar trebui semnata de toti colegii afectati.
In sesizari solicitati sa vi se raspunda daca in urma examinarii medicale periodice, persoana respectiva a fost examinata psihiatric (conducerea scolii poate cere medicului specialist de medicina muncii cu care scoala are incheiat contract de prestari servicii medicale, efectuarea acestei examinari, in baza sesizarii dvs.) si daca exista motive de ingrijorare pentru colegi. Puteti solicita conducerii scolii sa va arate un document scris semnat de medic, care sa ateste ca nu exista probleme medicale din partea colegii respective.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca dosarul medical al lucratorului este pus doar la dispozitia lucratorului, se respecta legea pacientului, motiv pentru care nu trebuie sa solicitati rezultatul examenului psihiatric.
-art. 46 Dosarului medical îi sunt aplicabile prevederile art. 21-25 din Legea drepturilor pacientului nr. 46/ 2003, referitoare la dreptul la confidenţialitatea informaţiilor şi viaţa privată a pacientului.
-art. 47 Lucrătorii au acces, la cerere, la toate informaţiile referitoare la starea lor de sănătate.
Directorul scolii are acces la rezultatul examinarii medicale a salariatilor prin informarea facuta de medic la terminarea examinarii medicale periodice.
-art.29 (2) Serviciul de medicina muncii care asigură supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor va întocmi şi va prezenta angajatorului, anual, un raport care va cuprinde în principal concluziile evaluării stării de sănătate a lucrătorilor, precum şi recomandări medicale privind promovarea sănătăţii la locul de muncă.
Mulțumesc mult! Voi urma sfatul dumneavoastră!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii ... Dani94 Dani94 Bună ziua! Pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii trebuie să îndeplinești din punct de vedere medical? Este vreo boală/ problemă de ... (vezi toată discuția)
Educatoare cu hep c ram007 ram007 Buna ziua. Va rog foarte mult ajuta.ți.mă cu un raspuns. Sunt in campul muncii din 2002 cu carte de munca. Decurand am intrat in somaj. Dar tot decurand am ... (vezi toată discuția)