avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltatorii sunt obligați să ofere și locuri de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltatorii sunt obligați să ofere și locuri de parcare gratuite? Dacă da, conform cărei legi?

Buna ziua,
Exista vreo lege prin care se obliga dezvoltatorii de blocuri noi / complex rezidential, sa ofere si un numar de locuri de parcare gratuite? Am auzit ca ar trebui oferit 1 loc / apartament, dar vreau sa stiu daca exista vreo lege care spune clar asa ceva si care ar fi legea respectiva.

De asemenea, daca dezvoltatorul nu respecta acest angajament, ce se poate face d.p.d.v. legal?

Va multumesc,
Mihai M
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: MihaiJuve , utilizator 11:56, 26 Octombrie 2018
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige dezvoltatorul sa ofere locuri de parcare gratuita
Daca dezvoltatorul prin contractul de vanzare cumparare bun imobil si-a asumat responsabilitatea sa asigure si loc parcare auto,in cazul in care acesta nu isi indeplineste obligatia,partea interesata are dreptul sa se ridice cu pretentii inclusiv in instanta
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista situatia ca dezvoltatorul atunci cand a obtinut autorizatie de construire bloc sa fie obligat prin normele de urbanism si prin autorizatia de construire sa asigure un numar minim de locuri de parcare. Acest gen de obligatii exista si in cazul imobilelor mai mici, fara curte interioara, si cu atat mai mult in cazul constructiei unui bloc. In ce masura se deroga prin mijloace oculte de la aceasta cerinta a legii, este alta discutie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca s-a obligat(a fost obligat)prin autorizatia de construire si normele de urbanism
Si stiti, cumva, cum as putea afla daca a fost obligat sa ofere locuri de parcare? De unde as putea obtine aceste informatii? Primaria sectorului respectiv? Alta institutie?
Buna ziua,

Cautand pe internet pe site-ul pmb si am gasit aceasta informatie (HOTARIRE 66 din 06/04/2006), iar in anexa spune clar ca trebuie acordat minim 1 loc de parcare pentru fiecare apartament din blocurile noi. S-a schimbat ceva intre timp?
hotarare: [ link extern ] ,
anexa: [ link extern ]

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
marinescul, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcare proprietate personala langa bloc Gesserit Gesserit In 2017 am cumparat un apartament intr-un bloc nou, de la primul proprietar. In contractul de vanzare, pe langa apartament sunt incluse doua locuri de parcare, ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica magazin alimentar parter MihaiJuve MihaiJuve Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou (2016) la etajul 1, pe tot parterul blocului este spatiu comercial iar la subsol in loc de parcari cum era in ... (vezi toată discuția)
Legea impune un numar de locuri de parcare pentru un bloc nou? gabrielrico27 gabrielrico27 Cand se construieste un nou bloc, dezvoltatorul este obligat sa aiba si nu numar de locuri de parcare aferente blocului, conform legii? Cel care a construit ... (vezi toată discuția)