Cand se construieste un nou bloc, dezvoltatorul este obligat sa aiba si nu numar de locuri de parcare aferente blocului, conform legii?
Cel care a construit blocul unde locuiesc eu(in 2009) tocmai a vandut acum mai mult de jumatate din locurile de parcare pe care le inchiria pana acum si acolo se va construi alt bloc.
Pentru blocul nostru cu mai mult de 100 de apartamente vor ramane maxim 30 de locuri de parcare. Este legal?
Ce poate fi asa de complicat?
Dvs. ati achizitionat o locuinta, desigur in baza unui conttract de vanzare/cumparare; ei in acest document, cred ca sunt trecute toate informatiile, inclusiv cele legate de locurile de parcare.
Deci uitati-va bine in contract si daca dvs. ati platit si pentru un loc de parcare cu xx metri patrati, inseamna ca trebuie sa beneficiati de un asemenea loc de parcare personal, nu un loc de parcare public; ca dezvoltatorul vrea sa-si valorifice la maximum suprafata de teren, este treba lui si poate fiecare dintre noi ar face la fel; cine sa-l oblige sa construiasca locuri de parcare in loc sa faca un nou imobil?
Pe de alta parte, ar trebui sa discutati cu dezvoltatorul in legatura cu regimul (juridic) al locurilor de parcare actuale, daca sunt pe suprafata detinuta de el sau pe o suprafata detinuta de autoritatea publica; daca parcarea este pe terenul sau, incercati sa discutati achizitionarea si a locului de parcare.
Nu mi-ati raspuns sub nici o forma la intrebare.
Rog sa-mi raspunda cineva care stie ce spun normele legale: Cand se construieste un nou bloc, dezvoltatorul este obligat sa aiba si nu numar de locuri de parcare aferente blocului, conform legii?
Depinde de condițiile impuse de certificatul de urbanism în temeiul căruia se va emite autorizația de construire a noul bloc.
Dacă prin acel certificat de urbanism este permis ca noul bloc să poată fi construit la o așa distanță față de cel existent încât să nu se țină seama de acele parcări, totul e legal, deoarece parcările vândute erau ale celui care le-a vândut, deci putea face orice cu ele (inclusiv să le vândă).
Totul depinde de calitatea celor pe care i-ați ales la primărie și care apreciază dacă vor emite sau nu autorizația de construire pentru noul bloc.