avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta civila interpretata gresit pentru modificarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta civila interpretata gresit pentru modificarea parcela si tarla din TP

Buna ziua,

Reclamantul face cerere pentru indreptarea din TP a tarlalei si a parcelei. cf. art. 59 ind. 1 din L 18/1991. dand in judecata CL, CJ si alti 2 parati care sunt most la TP respectiv.
Intampinare de la CL pentru aplic. leg. 18/1991 arata ca trebuie facuta indreptarea doar pentru parcela.
Instanta spune ca reclamantul este in acord cu intampinarea de CL , leg. 18/1991 si emite sentinta.
Cele mai sus se petreceau in anul 2014.

Ajungem in anul 2017 si constata unul din cei 2 parati greseala.
Face cerere la Instanta pe art. 442 NCPC pentru indreptarea erorii materiale.
Instanta respinge cererea si formuleaza Incheiere explicand despre art. 442 NCPC si spune ca nu poate face indreptare materiala pe motiv ca obiectul dosarului este exact acela de a schimba nr. de tarla.
Paratul care a facut sesizarea face apel pentru a arata ca exista eroare materiala si cere Instantei de apel sa aplice legea si pe disp. art. 59 din leg. 18/1991.

Intrebarea este daca se poate face alta cerere pe disp. art. 59 din L 18/1991 separat fata de apel. Ce efect va avea?
Cum am putea sa indreptam aceasta eroare?
Putem ataca Sentinta intr-un alt dosar? Se poate anula sentinta?
Putem face o alta cerere sa ne emita o alta Sentinta?

Mentionez ca terenul cu pricina este sau TP este in proces de partaj si s-a ajuns la expertiza, iar Dl. expert spune ca trebuie sa rectificam aceasta greseala pentru a putea lotiza.

Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
claudiubogdan81, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu numar de tarla gresit viorel275 viorel275 Actul de propietate facut cu ani in urma dupa titlu de propietate care a avut nr de tarla gresit.Vreau sa fac cartea funciara de o jumatate de an .Am fost ... (vezi toată discuția)
Eroare in sentinta civila fevssr fevssr Buna ziua, Am incercat sa efectuez cadastrul pentru un teren arabil detinut de tatal meu, teren dobandit prin deschiderea succesiunii in instanta, dupa ... (vezi toată discuția)
Publicarea anularii tp de catre primarie MiticaMustata MiticaMustata Buna ziua! Va rog sa-mi spuneți unde găsesc publicata de către primărie anularea unui titlu de proprietate. TP a fost eliberat greșit (în 1991) - ... (vezi toată discuția)