Buna ziua,
Am incercat sa efectuez cadastrul pentru un teren arabil detinut de tatal meu, teren dobandit prin deschiderea succesiunii in instanta, dupa bunicul.
Am mers la o firma de cadastru cu titlul de proprietate al bunicului, cu sentinta civila in care terenul era atribuit tatalui meu si cu raportul de expertiza, aferent sentintei.
Am descoperit astfel, ca terenul era amplasat intr-o tarla in titlul de proprietate (T28), iar in sentinta civila si in raportul de expertiza era identificat gresit si era trecut in alta tarla (T27).
Datorita acestor diferente in inscrisuri, nu se poate efectua cadastrul si am fost indrumat la sediul primariei de care apartine terenul, pentru lamuriri.
De la primarie am primit o adeverinta, care spune ca terenul este identificat corect in titlul de proprietate si concorda cu listarea (tabelul cu proprietarii) tarlalei nr.28.
De la pronuntarea sentintei civile, se fac in noiembrie 2018, cinci ani.
Mentionez ca tatal meu este pus sub interdictie, deoarece sufera de aproape patru ani de dementa mixta si este grav bolnav. Eu sunt numit tutore si il ingrijesc, dar din pacate multe zile nu mai are de trait...
Ce se mai poate face in acest caz, pentru corectarea sentintei civile si a raportului de expertiza, pentru ca in final sa pot intabula terenul ?
Multumesc !
Incercati o cerere de indreptare eroare materiala la care atasati si raspunsul/adeverinta primita de la primarie.
In cererea de indreptare eroare materiala aratati pe larg, care este situatia.
Aceasta se depune la instanta care a pronuntat hotararea.
Multumesc pentru raspuns !
In cererea de indreptare a erorii materiale se poate invoca art.281 din Codul de Procedura Civila sau art.442-447 din Noul Cod de Procedura Civila ?
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns !
Sentinta civila s-a pronuntat in Noiembrie 2013, iar NCPC a intrat in vigoare in Februarie 2013. Dosarul avand ca obiect partajul mostenirii a fost depus in anul 2009.