Am parcat lângă bordură, a fost sesizată poliția pentru blocarea traficului și mi-a fost suspendat permisul fără dovadă înlocuitoare. Sunt soluții pentru a putea conduce până la soluționarea cazului?
Buna ziua. Am parcat masina langa bordura si am blocat circulatia tramvaiului. A fost efectiv fara intentie. A fost sesizata politia de catre ratb. In urma acestui fapt mi-a fost retinut permisul si urmeaza alte demersuri avand in vedere ca fapta mea este considerata infractiune. Intrebarea mea este: trebuia sa mi se retraga permisul, dreptul de a conduce? Cum pot proceda pentru cererea dreptului de a conduce inapoi macar pe baza unei dovezi, pana la solutionarea cazului? Multumesc.
AvTudor_com
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Se poate face cerere pt prelungirea dreptului de circulatie, chiar daca dovada a fost data fara drept de curculatie.
Fiecare prelungire o sa fie pentru cel mult 30 de zile.
Urmeaza inceperea urmaririi penale impotriva dvs.
Dupa aceasta etapa se poate dispune renuntarea la urmarirea penala sau punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata. Procurorul mai are posibilitatea sa va propuna incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei.
Daca sunteti trimis in judecata sau incheiati un acord, ati putea sa primiti urmatoarele solutii: amanarea aplicarii pedepsei, renuntarea la aplicarea pedepsei sau o amenda penala. Exista si alte solutii care se pot da, dar sunt mai putin probabile
Depinde de foarte multe aspecte printre care : modul de savarsire, durata blocarii, antecedentele dvs, atitudinea in fata autoritatilor, modul in care va faceti apararea, etc
Se poate face cerere pt prelungirea dreptului de circulatie, chiar daca dovada a fost data fara drept de curculatie.
Fiecare prelungire o sa fie pentru cel mult 30 de zile.
Ati avut dvs solutie de admitere a cererii dispusa de Parchet, in cazul unei dovezi fara drept de circulatie?