avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am parcat lângă bordură, a fost sesizată poliția ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am parcat lângă bordură, a fost sesizată poliția pentru blocarea traficului și mi-a fost suspendat permisul fără dovadă înlocuitoare. Sunt soluții pentru a putea conduce până la soluționarea cazului?

Buna ziua. Am parcat masina langa bordura si am blocat circulatia tramvaiului. A fost efectiv fara intentie. A fost sesizata politia de catre ratb. In urma acestui fapt mi-a fost retinut permisul si urmeaza alte demersuri avand in vedere ca fapta mea este considerata infractiune. Intrebarea mea este: trebuia sa mi se retraga permisul, dreptul de a conduce? Cum pot proceda pentru cererea dreptului de a conduce inapoi macar pe baza unei dovezi, pana la solutionarea cazului? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face cerere pt prelungirea dreptului de circulatie, chiar daca dovada a fost data fara drept de curculatie.
Fiecare prelungire o sa fie pentru cel mult 30 de zile.
Urmeaza inceperea urmaririi penale impotriva dvs.
Dupa aceasta etapa se poate dispune renuntarea la urmarirea penala sau punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata. Procurorul mai are posibilitatea sa va propuna incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei.
Daca sunteti trimis in judecata sau incheiati un acord, ati putea sa primiti urmatoarele solutii: amanarea aplicarii pedepsei, renuntarea la aplicarea pedepsei sau o amenda penala. Exista si alte solutii care se pot da, dar sunt mai putin probabile

Depinde de foarte multe aspecte printre care : modul de savarsire, durata blocarii, antecedentele dvs, atitudinea in fata autoritatilor, modul in care va faceti apararea, etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Unde pot face cerere pentru obtinerea dreptului de a conduce? Fapta a fost savarsita in Bucuresti sector 1, domiciliul il am in sector 6.
Cererea se adreseaza procurorului care exercita supravegherea in acest dosar.
@Av. Mihai Cosmin Tudor
Se poate face cerere pt prelungirea dreptului de circulatie, chiar daca dovada a fost data fara drept de curculatie.
Fiecare prelungire o sa fie pentru cel mult 30 de zile.

Ati avut dvs solutie de admitere a cererii dispusa de Parchet, in cazul unei dovezi fara drept de circulatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Indoiala dvs este cu privire la vointa procurorului sau la posibilitatea legal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator

Alte discuții în legătură

Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)
Ordonanță clasare dosar penal, ce urmează? manucristina23 manucristina23 Buna ziua, ca urmare a unui accident de circulatie cu vatamare corporala s-a dispus retinerea permisului de conducere si inceperea urmaririi penale. Persoanele ... (vezi toată discuția)
În noiembrie 2017 am atins un pieton pe trecere. cum pot beneficia de prelungirea dovezii de circulație? maneanec maneanec Buna ziua . Va solicit un raspuns legat de o problema ce a dus la suspendarea permisului ,si cu rugamintea de a sti cand si cum as putea beneficia de ... (vezi toată discuția)