avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul ...

In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul in perioada de suspendare a dreptului de a conduce se elibereaza dovada inlocuitoare cu drept de conducere 15 zile si apoi se poate prelungi cu cate 30 de zile prin cerere la procuror?
Sau se elibereaza dovada fara drept de conducere?
Exista posibilitatea amanarii executarii pedepsei in cazul in care procurorul dispune trimiterea cazului in instanta?
Fara drept de circulatie.
Exista posibilitatea amanarii aplicarii pedepsei, cred ca la asta va referiti.
In ce condiții se poate lua în considerare amânarea aplicării pedepsei?
Procurorul poate dispune o soluție de neincepere a urmăririi penale?
Recunoașterea vinovăției in camera preliminara poate conduce la amânarea aplicării pedepsei?
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenței și a legalității sesizării instanței, precum și verificarea legalității administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Daca inculpatul doreste sa opteaze pentru procedura simplificata, o poate face cand dosarul este la fond.
Neinceperea urmaririi penale nu se mai dispune din 2014.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu îmi mai aduceam aminte cu ce forma a fost înlocuit NUP și din acest motiv m-am referit la NUP, cred ca este vorba în prezent despre renunțarea la urmărirea penala.
In cazul în care impricinatul are câteva contravenții în ultimii 5 ani potrivit cazierului auto, centura, suspendare permis ptr depășire linie continua, etc, acestea pot influenta decizia procurorului si/sau a judecătorul?
Recunoașterea vinovăției prin procedura simplificată poate "influenta" in vreo măsură decizia procurorului de a propune judecătorului amânarea aplicării pedepsei sau este la latitudinea judecătorului aceasta măsură?
Înțeleg ca nu exista posibilitatea prelungirii dovezii de înlocuire a permisului deoarece se va da fără drept de circulație.
Daca persoana este taximetrist se poate face cerere la procuror ptr acceptare chiar dacă sunt șanse inexistente având în vedere ca nu are alte surse de venit?
Cazierul rutier poate influenta solutia judecatorului si se solicita in general de catre instanta.
De regula, procurorul solicita pedeapsa cu inchisoare si suspendarea sub supraveghere, indiferent de circumstantele reale si personale.
Procurorul nu poate sa prelungeasca un drept pe care persoana respectiva nu il are, dovada fiind fara drept de circulatie.
Poate incerca sa depuna la procuror o cerere pentru acordarea dreptului de circulatie, se mai uziteaza in astfel de situatii, dar sansele sunt reduse.
Pentru celeritate si pentru o aparare eficenta, sa isi angajeze avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baut la volan Danut2397 Danut2397 Buna ziua!Am fost prins baut la volan 0.61 in aerul respirat.Politistul mia zis ca ma pot duce la instansta sa fac cerere ca sa mi se dea dovada de ... (vezi toată discuția)
Acord de vinovatie permis conducere Cristiancsl Cristiancsl Buna ziua ! In data de 25.05.2014 , ( de ziua mea ) , am fost oprit de catre un agent de circulatie pe cheiul Dambovitei , moment in care mi sa pus aparatul ... (vezi toată discuția)
coducere sub influenta alcoolului-amanare aplicare pedeapsa? andreigabriell andreigabriell pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ...conform NCPP art.83 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice cu val. 2.05 in sange tinand cont ca este ... (vezi toată discuția)