avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Baut la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Baut la volan

Buna ziua!Am fost prins baut la volan 0.61 in aerul respirat.Politistul mia zis ca ma pot duce la instansta sa fac cerere ca sa mi se dea dovada de circulatie.Se poate face acest demers?
Nu, ati mai pus si aseara aceeasi intrebari si vi s-a raspuns, pentru alcool nu se poate face cerere pentru dovada de circulatie.
Se poate face cerere dar este foarte greu de obtinut.
Oamenii nu au mai platit la avocat cat sa se ocupe de caz si din acest motiv sansele au ajuns sa fie atat de reduse.
Si in prezent se poate obtine in functie de circumstante dar nu prea se merita.

Sfatul meu este sa incercati sa fiti trimis in judecata pentru ca este relativ mai simplu ca sa nu asteptati cativa ani fara permis.
Bineinteles, ca fara avocat nici asa ceva nu are sanse reale dar oamenii habar nu mai au ce pot face avocatii pentru ca s-a indus ideea ca avocatii doar vorbes si in acest context orice om care nu este mut poate vorbi...
Intre avocati si procurori exista egalitate juridica si acest lucru conteaza foarte mult.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002 reglementează procedura prelungirii dreptului de circulație, sfera sa de aplicabilitate vizând doar acele situații de reținere a permisului de conducere în care dovada înlocuitoare se eliberează cu drept de circulație, in cazul de fata, dovada eliberata este fara drept de circulatie si nu se mai poate dispune prelungirea dreptului de circulatie.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,

Alcoolemia in sange va fi, estimativ, dubla.

Recunoasteti fapta imputata,pentru a uza de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii.( pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/ 3, in cazul inchisorii, respectiv 1/4 in cazul amenzii penale ).

Invocati circumstante atentuate, prezentand inscrisuri doveditoare.

Poate fi incheiat un acord de recunoastere a invinurii, cu procurorul, in etapa urmaririi penale.(asistenta juridica este obligatorie).

Poate fi aplicata suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din Codul penal, ori amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal.
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Permis reținut pentru alcoolemie andrei.cjr andrei.cjr Bună ziua! As avea nevoie de părerea cuiva specializat. În luna mai 2019 mi-a fost reținut permisul pentru alcoolemie de 0.53 în fiola și 1.19 în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mi-au venit analizele toxicologice Alexbz34@gmail.com Alexbz34@gmail.com Analizele în sange miau venit pentru thc 0.01 in urină si in sânge 0.50 canabinoizi a sanse sa scap cu permisul tin sa spun ca am fumat o țigare si ... (vezi toată discuția)
Salut am fost depistat de poliția rutieră fumat la volan Ghita000 Ghita000 Tin sa spun ca nu am alte antecendete sau coada.,am fost depistat cu 2 grame la mine pentru consum propriu mi sa facut test de tip drug test si a iesit ... (vezi toată discuția)