avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordin de protectie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordin de protectie

buna ziua, am un ordin de protectie emis de parchet IF impotriva fostului sot. Nu are voie sa se apropie de mine la mai mult de 150 m de casa mea sau locul de munca. nu are voie sa ma sune scrie etc. Intre timp am fost detasata temporar de catre compania pt care lucrez la Cracovia. A aflat si a inceput sa ma hartuiasca cu mesaje si telefoane. Sa ma ameninte voalat etc. El este inca sub incidenta acestui ordin si daca da cum pot depune plangere ca il incalca?
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 15:40, 23 Septembrie 2017
Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Puteti depune plangere la politie/parchet. Sa aveti probe in sensul celor sustinute in plangere.
Buna ziua!

Mergeti la politie sau parchet si depuneti plangere pentru hartuire si nerespectarea hotararii judecatoresti.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de protectie 71Ica 71Ica buna ziua, am obtinut un ordin de protectie cu evacuarea fostului sot si nu vrea sa execute, am apelat la politie si spun ca ei nu pot sa faca nimic, va rog ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua, Intentionez sa cer un ordin de restrictie impotriva fostului meu sot care ma forteaza sa ma impac cu el. Motivul separarii de el a fost violenta ... (vezi toată discuția)
Incalcarea ordinului prezidential de protectie - consecinte ing3ra5u ing3ra5u buna as dori sa aflu ce se poate face daca cineva incalca ordinul de protectie, hartuind fizic si psihic persoana in cauza , si distrugand imobilul acesteia, ... (vezi toată discuția)