buna ziua. am si eu o intrebare,
In decembrie 2009 ar trebui sa incep munca dupa terminarea CIC.Societate la care lucrez are o parte din personal in somaj tehnic, mi se ofera un alt pot fata de cel in care am fost angajata care sincera sa fiu imi displace.Intrebarea mea ar fi : pot sa solicit incetarea intratrea in somaj? si la ce daca da ce perioada pot sta in somaj?mentionez ca am fost angajata la soc respectiva din 2003-2007 avand toate darile catre stat platite
.Multumesc anticipat pentru raspuns
Daca angajatorul doreste sa va concedieze, puteti beneficia de indemnizatie somaj. Daca veti depune dosarul anul acesta, veti beneficia de 6 + 3 luni indemnizatie somaj ( daca stagiul de cotizare total este cel pe care l-ati scris mai sus).
:love2
Angajatorul nu are nimik impotriva, daca aceasta este decizia mea.
dar mai am o intrebare dupa terminarea somajului in cazul in care firma isi revine oare la hotararea angajatorul imi pot relua activitate in cadrul firmei respective?
a si inca ceva , perioada de cotizare este aceea insa in anul 2007 firma la care am fost angajata din 2003 si-a schimbat denumirea angajatorul ramanand acelasi :, eu avand continuitate , sper ca nu este vreo problema
1. Reintoarcerea la firma depinde doar de decizia angajatorului. Desfacandu-va contractul prin concediere, acesta nu mai are nicio obligatie de a va reangaja.
2. Nu, nu este nicio problema. Vorbim de vechimea totala in munca indiferent de numarul de angajatori, denumire, etc.
multumesc inca odata , mai am o intrebare, daca ma puteti ajuta , cum se va calcula indemnizatia de somaj? va fi raportata la venitul din cic sau ultimele 12 luni de munca?
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul minim pe economie la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare (raportat la ultimele 12 luni de munca adica), a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.
Somaj
amramos
PENTRU A PUTEA BENEFICIA DE SOMAJ ESTE NECESAR UN STAGIU DE COTIZARE DE 12 LUNI IN ULTIMELE 24 LUNI .
DACA O PERSOANA ARE IN ULTIMELE 24 LUNI 2 LUNI LA UN ... (vezi toată discuția)