avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot intra in somaj la cerere la terminarea CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot intra in somaj la cerere la terminarea CIC

buna ziua. am si eu o intrebare,
In decembrie 2009 ar trebui sa incep munca dupa terminarea CIC.Societate la care lucrez are o parte din personal in somaj tehnic, mi se ofera un alt pot fata de cel in care am fost angajata care sincera sa fiu imi displace.Intrebarea mea ar fi : pot sa solicit incetarea intratrea in somaj? si la ce daca da ce perioada pot sta in somaj?mentionez ca am fost angajata la soc respectiva din 2003-2007 avand toate darile catre stat platite
.Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
lauraura, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:07, 5 Octombrie 2009
Daca angajatorul doreste sa va concedieze, puteti beneficia de indemnizatie somaj. Daca veti depune dosarul anul acesta, veti beneficia de 6 + 3 luni indemnizatie somaj ( daca stagiul de cotizare total este cel pe care l-ati scris mai sus).
:love2
Angajatorul nu are nimik impotriva, daca aceasta este decizia mea.
dar mai am o intrebare dupa terminarea somajului in cazul in care firma isi revine oare la hotararea angajatorul imi pot relua activitate in cadrul firmei respective?
a si inca ceva , perioada de cotizare este aceea insa in anul 2007 firma la care am fost angajata din 2003 si-a schimbat denumirea angajatorul ramanand acelasi :, eu avand continuitate , sper ca nu este vreo problema
1. Reintoarcerea la firma depinde doar de decizia angajatorului. Desfacandu-va contractul prin concediere, acesta nu mai are nicio obligatie de a va reangaja.
2. Nu, nu este nicio problema. Vorbim de vechimea totala in munca indiferent de numarul de angajatori, denumire, etc.
multumesc inca odata , mai am o intrebare, daca ma puteti ajuta , cum se va calcula indemnizatia de somaj? va fi raportata la venitul din cic sau ultimele 12 luni de munca?
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul minim pe economie la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare (raportat la ultimele 12 luni de munca adica), a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? paprika1981 paprika1981 Am lucrat la o firma 2 ani jumate si am plecat cu demisia la zi.Dupa 4 luni am revenit la aceeasi firma si lucrez de 2 luni.Situatia financiara a firmei nu ... (vezi toată discuția)
Somaj amramos amramos PENTRU A PUTEA BENEFICIA DE SOMAJ ESTE NECESAR UN STAGIU DE COTIZARE DE 12 LUNI IN ULTIMELE 24 LUNI . DACA O PERSOANA ARE IN ULTIMELE 24 LUNI 2 LUNI LA UN ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu ingrijire copil stela chelner stela chelner Buna ziua, O persoana aflata in concediu de ingrijire copil termina aceasta perioada in nov 2016.Ar vrea sa mearga sa depuna demisia la firma unde are ... (vezi toată discuția)