avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ

PENTRU A PUTEA BENEFICIA DE SOMAJ ESTE NECESAR UN STAGIU DE COTIZARE DE 12 LUNI IN ULTIMELE 24 LUNI .
DACA O PERSOANA ARE IN ULTIMELE 24 LUNI 2 LUNI LA UN ANGAJATOR SI 10 LUNI LA ALTUL,CU INTRERUPERE DE 3 LUNI INTRE STAGII,POATE BENEFICIA DE SOMAJ ? ESTE NECESAR CA PERSOANA SA FI LUCRAT 12 LUNI CONSECUTIV?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:13, 21 Mai 2009
Calculul se face astfel , fara a conta daca au fost mai multi angajatori, intrerupere, etc:
Stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 luni anterioare depunerii cererii de indemnizatie la AJOFM.
Daca ne dati perioadele exacte va spunem.
Intai va rugam sa nu mai scrieti cu majuscule, e deranjant.

Stagiul pentru somaj trebuie sa fie de de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii de acordare a somajului.

Nu are importanta la cati angajatori a lucrat sau daca exista si intreruperi intre contracte.
Important in schimb va fi ca angajatorii sa fi platit contributiile la somaj.
A LUCRAT ASTFEL:IAN-FEB 2008 LA UN ANGAJATOR = 2 LUNI
3 LUNI INTRERUPERE
IUNIE 2008-APRILIE 2009 LA ALT ANGAJATOR = 10 LUNI
ANGAJATORUL I-A SPUS CA NU POATE BENEFICIA DE SOMAJ PT.CA NU ARE UN AN LUCRAT CONSECUTIV
Cand spun perioadele exacte, ma refer inclusiv la zile, nu doar luni. Insa daca acele luni sunt luni intregi, da, poate beneficia. Ca sa intre in somaj cu ziua urmatoare incetarii raporturilor de munca de la ultimul angajator, trebuie sa depuna dosarul in termen de 30 de zile de la acea data.

Alte discuții în legătură

Drept la somaj ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta dreptului la somaj. Lucrez la o firma din 7 mai anul acesta si patronii au hotarat sa inchida firma pe motive ... (vezi toată discuția)
Despre somaj elenabucataru elenabucataru Buna ziua, Va rog foarte frumos sa ma ajutati intr-o problema.Sunt angajata la o firma din 11 aprilie 2013 iar din cauza dificultatilor economice este foarte ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? lolly7 lolly7 Buna seara, am o dilema, as vrea sa stiu,daca am dreptul la somaj? -din 08.03.2011 - 07.03.2012 am fost in somaj -Am gasit un nou loc de munca, dar din ... (vezi toată discuția)