avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Eu si sotia mea avem doi copii minori 12 si 16 ani si in noiembrie vrem sa divortam. Avem un apartament proprietate comuna pe care sotia mea vrea sa-l vindem, dar eu nu vreau. Daca deschide ea proces de partaj trebuie sa plateasca inainte 5 procente din pretul apartamentului? Ce sanse am sa nu -l vindem? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:05, 24 Septembrie 2017
Întâi se va judeca procesul de divort, ulterior va fi procesul de partaj. Taxa de timbru pt partaj este de 3% din valoarea bunurilor partajabile.
Daca nu vreti sa il vindeti, inseamna ca il doriti pt dvs, cereti in instanta sa va fie atribuit si ii platiti sula sotiei pt cota sa.
Daca nu puteti sa platiti sulta, va trebui sa il vindeti, e si in interesul dvs in acest caz, sa fiti de acord si sa il vineti imreuna fara sa mai fie nevoie de partaj in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Partaj aura19731991 aura19731991 sint divortata.apartamenutl este bun comun.fostul sot desi nu mai locuieste in casa de 1 an nu vrea sa vindem.el tot spera ca ne imapacam.exista o solutie sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament bun comun de catre unul dintre proprietari adriana dj adriana dj am fost casatorit 15 ani am divortat in urma cu 5 ani pe perioada casatoriei am cumparat un apartament impreuna cu sotia. din cauza neintelegerilor am ... (vezi toată discuția)