avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA? SRL? II?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA? SRL? II?

Buna ziua,

As dori sa ma sfatuiti ce optiune este mai potrivita pentru mine, in urmatoarea situatie:

Realizez un proiect informatic pentru un SRL, iar patronul m-a indrumat sa deschid un PFA/II/SRL, pentru ca TVA-ul sa fie cat mai mic.

- Creez un proiect informatic, pentru care voi realiza un venit de sub 2000 de Euro.
- Banii as dori sa-i folosesc in interes personal.
- Clientul este un SRL din Romania.
- Nu stiu cand, si daca, voi mai realiza asemenea proiecte, pentru vre-un SRL
- Sunt licentiat in informatica
- Parintii mei detin un apartament, care ar putea fi folosit ca punct de lucru

Intrebarile mele ar fi...
1. Care ar fi cel mai avantajos mod de a incasa banii, din punct de vedere financiar?
2. Cum ies cel mai ieftin, avand in vedere ca ori ce tip de firma costa bani pentru a depune dosarul, etc.?
3. Exista alte tipuri de firma, care poate ar putea fi mai avantajoase?
4. Sau, oare are rost sa imi bat capul, avand in vedere ca nici nu e sigur ca voi mai realiza asa venituri?
5. Firma la care sunt angajat, ofera posibilitatea de a incasa banii ca PFA, poate merita asa...?

Multumesc anticipat pentru ori ce raspuns!

Alte discuții în legătură

Ce este mai avantos in 2015 - srl-d sau pfa pentru prestari servicii? An.Dumi An.Dumi Buna ziua, Suntem doi tineri, prestatori de servicii si am dori sa stim ce ar fi mai avantajos pentru noi, sa ne deschidem un PFA sau un SRL-D pentru 2015? ... (vezi toată discuția)
Pfa, snc, sau srl pentru produse software? dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si va rog sa ma lamuriti cu privire la cateva probleme legale/fiscale la care nu am reusit sa gasesc inca un ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii fara firma srl portocala142002 portocala142002 Buna ziua!CARE SUNT RISCURILE LA CARE MA EXPUN DACA PRESTEZ SERVICII FARA A AVEA O FIRMA SRL...ce riscuri imi asum?daca sunt prins ce se poate intampla?care ... (vezi toată discuția)