avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis auto spaniol în permis românesc. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis auto spaniol în permis românesc. Cum se procedează dacă mi-a fost furat?

Vreau sa mi preschimb permisul auto din spaniol în romanesc dar mi-a fost furat. Ce pot face?
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 16:16, 26 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la Serviciului public comunitar regim permise
Procedura ar trebui sa fie aproximativ la fel ca in cazul preschimbarii unui permis pe care il detineti fizic..
Legea prevede ca :
(5) Permisele de conducere eliberate de autoritățile statelor membre care au fost pierdute, furate sau deteriorate se preschimbă pe baza informațiilor pe care serviciul public comunitar căruia i se solicită preschimbarea permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat le deține cu privire la solicitant și la permisul de conducere sau, în lipsa acestor informații, pe baza unei atestări primite de la autoritățile competente din statul membru care a eliberat permisul inițial.
(6) Pentru facilitarea verificării informațiilor cu privire la solicitant și la permisul de conducere în vederea preschimbării permiselor de conducere eliberate de autoritățile statelor membre, pierdute, furate sau deteriorate, potrivit alin. (5), se poate utiliza rețeaua permiselor de conducere a Uniunii Europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am permisul pe anglia dar l-am pierdut Florea Cătălin Nicolae Florea Cătălin Nicolae Am permisul pe Anglia dar l-am pierdut pot sa îl preschimb in România??? Sau trebuie obligatoriu sa ma duc în uk (vezi toată discuția)
Info va rog - schimbare permis rezident ue cu permis romanesc khan khan salut,sunt cetaten pakistanez cu resedinta permanent in Italia(de 20 ani) am permis de conducere emis de autoritate din pakistan,.cum fac sa schimb permisul ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto norvegia rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns. In prezent sunt rezident in Norvegia dar este posibil sa revin in Romania. In acest caz, preschimbarea ... (vezi toată discuția)