avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE IMPRUMUT PENTRU CUMPARARE AUTO
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE IMPRUMUT PENTRU CUMPARARE AUTO

Eu si prietenul meu (traim in concubinaj) vrem sa cumparam o masina de la o societate.Banii ii punem jumatate-jumatate, dar deoarece doar unul va figura in acte ca si titular, ce fel de contract ne sfatuiti sa incheiem intre noi, pentru ca situatia sa fie clara in raporturile dintre noi?Un contract de imprumut?Trebuie autentificat la notar sau e de ajuns sub semnatura privata incheiat in 2 exemplare?Poate un avocat sa-l autentifice si..atat?Aveti vreun model sau stiti unde pot gasi?
Cel mai recent răspuns: cristop , utilizator 10:18, 26 Ianuarie 2006
Aveti doua solutii:

1. sa figurati amandoi in contactul de vanzare-cumparare, in calitate de cumparatori.
2. ulterior incheierii contractului de vanzare-cumparare (pe numele unuia dintre voi), mergeti la un notar si dati o declaratie in care precizati ca banii necesari pentru achizionarea masinii au fost pusi 50%-50% si ca cel care figureaza in contract ca proprietar recunoaste celuilalt dreptul de proprietate pentru cota sa. Semnatura privata e exclusa in acest caz daca vreti sa evitati pe viitor bataile de cap.
Contractul de imprumut nu face decat sa ateste ca i-ati dat bani sa-si cumpere masina (cu obligatia lui de a va da banii inapoi, e de esenta contractului), nu ca sunteti coproprietar al masinii.
Multumesc!!Voiam sa mai intreb: Contractul de vanzare-cumparare se incheie de catre unul dintre noi.(cumpara masina de la firma la care lucreaza) si va fi incheiat doar pe numele lui.daca la notar se stipuleaza ca amandoi suntem proprietari..1/2-1/2 intervine vreo inadvertenta?
Nu exista nici o inadvertenta. Declaratia va stipula ceea ce nu puteti insera in contract, respectiv ca jumatate din bani sunt ai dumneavoastra, ca i-ati folosit exclusiv pentru achizitionarea masinii si ca, in consecinta, sunteti coproprietar. Este o declaratie pe care trebuie sa o semnati amandoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut pentru cumparare auto ne_alexa ne_alexa Eu si prietenul meu (traim in concubinaj) vrem sa cumparam o masina de la o societate.Banii ii punem jumatate-jumatate, dar deoarece doar unul va figura in ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut pentru cumparare auto ne_alexa ne_alexa Eu si prietenul meu (traim in concubinaj) vrem sa cumparam o masina de la o societate.Banii ii punem jumatate-jumatate, dar deoarece doar unul va figura in ... (vezi toată discuția)