avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se mai poate cere Recalcularea pensiei dupa 2 ani de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se mai poate cere Recalcularea pensiei dupa 2 ani de la iesirea la pensie ?

Se mai poate face recalculare de pensie dacă au trecut doi ani de la iesirea la pensie ?
Au fost niste circumstanțe pe care nu le-am luat in seamă iar acum dupa 43 de ani si 7luni am o pensie mica,sub medie deși am avut dea lungul timpului salarii destul de bune deci si contribuția a fost pe măsură, am avut si grupa a-2-a de muncă timp de 19 ani .
Ce se mai poate face ? Mulțumesc anticipat pentru înțelegere ,cu stimă Vasile Corche Brasov!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 27 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 107 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
........
(3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea ei.

(4) Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii.

In speta, puteti cere recalcularea pensiei.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar cumulard - recalcularea pensiei, plata cas rodicaciubotaru rodicaciubotaru Se mai face recalcularea pensiei dupa 12 luni de activitate? Daca nu, mai trebuie platita contributia de asigurari sociale 10,5% din salariul unui pensionar ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei terezia14 terezia14 ani de zile am fost incadrat in alta grila de salarizare, prin proces am obtinut recunoasterea greselii si banii au fost restituiti timp de cinci ani.Am ... (vezi toată discuția)
La ce interval se poate solicita recalcularea pensiei cristel padurean cristel padurean Cf. Legii nr.263/2010 Art. 107 (3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate ... (vezi toată discuția)