avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bolnav TBC poate beneficia de pensie pe caz de boala?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bolnav TBC poate beneficia de pensie pe caz de boala?

Buna ziua , persoana in varsta de 63 de ani , nu lucreaza , dar are stagiu de cotizare in jur de 30 de ani .Bolnavul de TBC este internat si in prezent in sanatoriu de 4 luni(cu o mica intrerupere,deoarece a schimbat spitalul).A mai fost bolnav de TBC in urma cu 15 ani si internat la perioada respectiva 4 luni intr un sanatoriu. Intrebarea este daca se poate pensiona pe caz de boala ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 27 Septembrie 2017
Trebuie sa depuneti dosar la comisia medicala de pe langa casa judeteana de pensii in care sa se regaseasca documente medicale (concedii, internari, fise medicale, tratament, etc.).
Pensia de invaliditate - Condiţii de acordare
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna anka p anka p buna, as vrea sa stiu,cam ce pensie as primi,de boala,daca am probleme cu coloana,probabil gradul II ,daca am aproape 5 ani lucrati si 2 ani de matern? Am 26 ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap luiza44 luiza44 buna ziua, Am si eu o intrebare daca fratele meu a fost bolnav de tuberculoza acum 10 ani a facut tratament internari in spital , dar si-a pierdut si ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala arrinna arrinna Am 47 de ani, numai 5 ani pe cartea de munca lucrati, parintii imi sunt morti, nu am platit nicio contributie la stat si sunt bolnava de TBC. Beneficiez de ... (vezi toată discuția)