avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prima declaratie la Politie.Trebuie avocat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prima declaratie la Politie.Trebuie avocat?

Buna ziua,

Am fost chemat sa dau declaratie pentru ca am lovit o persoana.
Am lovit-o pe victima , dar nimic grav , nicio spitalizare sau alte chestii.

Credeti ca la prima declaratie am nevoie de avocat?
E nevoie de avocat pe durata procesului? Ce pot pati daca nu mi-as lua avocat?
Problema mea e ca eu locuiesc in Iasi, iar plangerea facuta e in Bucuresti. E greu sa-mi gasesc avocat in Bucuresti, cand eu nu locuiesc acolo, iar pentru o declaratie nu e timp sa-mi caut avocat in Bucuresti asa pe 2 ore cat stau.

Aveti vreo idee cum sa procedez?
Care ar fi sentinta cu avocat si care ar fi fara? Sunt curat pe cazier.
As vrea sa ma ajutati, ca sa nu fac greseli in acest start de proces.

Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
ContSters439834, utilizator
Am lovit-o pe victima , dar nimic grav , nicio spitalizare sau alte chestii.

Relevanta penala au zilele de ingrijiri medicale, nu zilele de spitalizare.
Poate sa aiba 50 zile de ingrijiri medicale si nicio zi de spitalizare, de exemplu.
In functie de ce se retine in CML se face incadrarea faptei, daca nu sunt zile de ingrijiri medicale se retine alin. 1, daca sunt pana in 90 de zile, alin. 2.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Pe durata acestui proces lung, in care vor fi mai multe chemari pentru audieri si alte declaratii, daca nu ma pot prezenta de fiecare data la Bucuresti, imi pot face ceva?
Mi s-a spus ca daca nu vin sa dau declaratie iau amenda si altele. Bine, la prima declaratie ma duc, dar la urmatoarele audieri si altele, daca nu ma duc, imi pot face ceva?
Ca n-am cum veni la Bucuresti de fiecare data cand ma cheama.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
ContSters439834, utilizator
In calitate de suspect/inculpat nu veti lua amenda daca nu va prezentati, dar este posibil sa fiti citat cu mandat de aducere daca această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei.
Suspectul/inculpatul are dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal, fara a suferi consecinţe defavorabile, iar dacă va da declaraţii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva sa.
Multumesc de raspunsuri.
Doamna de la politie mi-a spus la telefon ca voi lua amenda daca nu vin. Nu stiu daca asa e legea. Daca voi fi citat cu mandat de aducere,acea notificare imi vine in posta sau ma cauta politia?
Ce recomandati sa fac? sa dau declaratie sau nu?Daca in acea zi am baut, conteaza?
Va poate cita initial in calitate de martor, daca nu s-a inceput urmarirea penala ”in personam”, din acest considerent vi s-a spus ca poate sa va aplice amenda.
Ce recomandati sa fac? sa dau declaratie sau nu?Daca in acea zi am baut, conteaza?

Strategia apararii o stabiliti cu avocatul angajat care este in cunostinta de cauza, nu aici pe forum.
Daca ati baut in vederea comiterii infractiunii se poate retine ca circumstanta agravanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie....caz penal???? Simo&Nicu Simo&Nicu Prietenul meu a fost chemat la politie pentru o bataie care se intampla in 2015 , el impreuna cu alti 3 baieti l-au lovit pe inculpat destul de tare...a avut ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in instanta Harapalb Harapalb Buna ziua, La un incident, o persoana pretinde ca ar fi fost lovita cu un baston telescopic la mana. Aceasta persoana are ingrijiri medicale in numar de 29 ... (vezi toată discuția)
Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)