avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe venit(microintreprindere)
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe venit(microintreprindere)

Buna seara. Am un SRL, cod CAEN 7022-consultanta in afaceri si management.
a) Desfasor activitati preponderente de audit ptr. sisteme de management(ISO 9001-calitate, 14001-mediu si 18001-ohsas); la obiectul contractelor cu beneficiarii se specifica-"prestari serviii de audit". Auditurile pe care le fac(mai mult de 80% din veniturile obtinute) sunt servicii desfasurate ptr. organismele de certificare prin care eu ca auditor verific conformitatea cu cerintele unui standard, elaborand in aces sens documente de audit(plan de audit, raport de audit,si altele).
b) De asemeni desfasor activitati de elaborare, documentare, proiectare si implementare a documentatiei sistemelor de management(asa este cuprins si in obiectul contractului cu beneficiarii) in diferite organizatii(mai putin de 20% din venituri). Eu intocmesc documentatiile necesare in vederea certificarii firmelor(documente elabiorate: manuale, proceduri, audituri interne, programe de instruire, etc.)
Va rog sa ma lamuriti daca ma incadrez in categoria organizatiilor care trebuie sa plateasxa impozit pe venit sau nu. Activitatea b) pe care am descris-o se considera consultanta???
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:38, 30 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da poate fi interpretat ca oferiti consultanta. Este foarte neclar la ce se refera art 47 din Codul Fiscal mai ales ca normele nu ofera clar ce inseamna:

Cod Fiscal:

ART. 47 - Definiția microîntreprinderii

(1) În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
...
b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanță și management, în proporție de peste 80% din veniturile totale;


Norme:
(2) Încadrarea în categoria veniturilor din consultanță și management se efectuează prin analiza contractelor încheiate și a altor documente care justifică natura veniturilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru a impelmenta iso 9001 in alte unitati ??? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare si anume: O firma cu obiectul de activitate 7022-Consultanta pentru afaceri si management doreste sa ofere servicii de ... (vezi toată discuția)
Implementare iso ? florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare si anume: O firma cu obiectul de activitate 7022-Consultanta pentru afaceri si management doreste sa ofere servicii de ... (vezi toată discuția)
Pentru a da consultanta in domeniul managementul, calitatii-mediului, ... tinabora tinabora Pentru a da consultanta in domeniul Managementul, Calitatii-Mediului, certificari ISO 9001/14001/18001 si certificari produse ce COD CAEN trebuie se folosesc ... (vezi toată discuția)