avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensie urmas

Buna seara.Am depus actele pentru pensie urmaș ( pentru fiica mea minora) din data de 22.iunie 2017.Suntem aproape de octombrie si nu am primit decizia.Am fost de trei ori pana acum la casa de pensii si mi sa spus de fiecare data ca,,saptamana viitoare primiti decizia''.Ce pot sa fac? Cat mai trebuie sa aștept?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:48, 1 Octombrie 2017
Notificati in scris la casa judeteana de pensii, cu nr. de inregistrare/ data. Puteti trimite norificarea prin posta cu confirmare de primire. Lucrurile se misca greu pe la casele de pensii si datorita numarului redus de personal, dar si datorita faptului ca lumea intreaba/ merge in audienta, nu lasa documente scrise ?!
Mulțumesc frumos,așa voi face, alta soluție nu exista cred...ca sa nu aștept inca pe atât cel puțin.Puteți sa îmi dați un art de lege conform căruia trebuia emisa decizia in 30-35 zile?
Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare,
-ART. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, respectiv de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.
(2) Decizia prevăzută la alin. (1) cuprinde temeiurile de fapt şi de drept în baza cărora se admite sau se respinge cererea de pensionare.
(3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului.
(4) Decizia casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale se comunică persoanei care a solicitat pensionarea, în termen de 5 zile de la data emiterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare karcsika1958 karcsika1958 Cat timp trebuie ca a fi primit decizia de pensie dupa depunere.Deci este validat,Termenul intereseaza.? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sandravarlan sandravarlan buna ziua,in cate zile trebuie potrivit legii sa primesc decizia de pensionare si respectiv,pensia?multumesc (vezi toată discuția)
Termen emitere decizie de pensie claravoda claravoda buna ziua, care ar fi termenul de lucru ptr un dosar -pensie de boala,care este depus la casa de pensii pana la emiterea deciziei finale va rog? (vezi toată discuția)