avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore suplimentare

Buna ziua,
Referitor la plata orelor suplimentare, conform:
Art. 122
(1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. DECI SE COMPENSEAZA CU LIBER PLATIT....DAR...,
(2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru. Aici nu inteleg eu... Daca luna Iulie 2017 are 168 ore de munca si eu am efectuat 20 de ore suplimentare, conf paragrafului 1 voi primi 20 de ore de liber platit si in aceste conditii salariul meu va cuprinde plata celor 168 de ore + cele 20 de ore suplimentare? Intreb deoarece textul in lege nu spune"SAU" ci spune ca in conditiile in care voi primi orele libere platite, voi fi platit pentru munca suplimentara prestata... Eu asa inteleg contextul "in aceste conditii (acordarea de liber platit)..."

Daca sporul acordat de societate pentru orele suplimentare necompensate cu liber in cele 60 zile, este de 100%, conform Art. 123:
(1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 122 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia; Daca preiau situatia de mai sus, cu orele suplimentare effectuate in Iulie, in Sept si Oct as fi putut sa primesc orele libere platite, dar nu s-a intamplat. La sfarsitul lunii Octombrie va trebui sa primesc salariul pe luna Oct + sporul de 100% afferent celor 20 de ore effectuate in Iulie?
Am mai citit raspunsuri la astfel de situatii insa cine a raspuns a pus un citat din lege care pe mine nu m-a lamurit. Interpretarea textului legii este importanta pentru mine...
Va rog sa ma scuzati daca am folosit prea multe detalii si va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Perioada maxima dupa care am dreptul sa primesc banii pentru orele suplimentare rlau_ro rlau_ro Am de luat bani pentru orele suplimentare pe luna mai. Doresc dupa cat timp am dreptul sa primesc banii in cazul in care nu mi se compenseaza prin liber, si ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare festive triplu plătite sexu sexu aceste ore suplimentare dacă sunt festive ,cel puțin la cfr sunt plătite triplu adică o data pt că sunt festive(adică se plătește dublu) și apoi în ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare - concret delfin24 delfin24 Buna ziua, Stiu ca mai exista subiecte deschise pe aceasta tema, am citit ce spune si contractul colectiv de munca, dar eu tot nu inteleg... Deci, ... (vezi toată discuția)