Salut tuturor celor care vor raspunde. Acum cv timp eram eu cu 2 prieteni in masina si din lipsa vizibilitatii nu am vazut o bordura si am ricosat intr-un pom, in urma acestui accident , am fost la spital pentru ca ma durea capul si am fct analize..si cei 2 prieteni..in urma careia a rezultat ca nu a patit nimeni nimic..nici macar o zgarietura.. A venit politistul si mi-a luat permisul..mi-a dat dovada de 15 zile si mi-a sps ca stau fara el pana de solutioneaza cazul. Eu vreau sa merg cu tovarasii mei sa dea declaratie cum ca nu au pretentii la mine....etc... Acum nu stiu ce mi se va intampla mie.... Imi este frica sa nu mi se anuleze permisul.. Sau sa nu astept foarte mult timp pentru solutionare..aveti idee.. ? :(
Se va dispune clasarea dosarului penal daca prietenii tai nu depun plangere impotriva ta....si probabil ca si in situatia mea... suspendarea carnetului pe 90 zile deoarece a fost accident cu victime. Problema este ca la suspendarea pe 90 zile pt accident cu victime nu ai dreptul la reducerea pedepsei cu 30 zile. Bafta!
Regulamentul prevede ca, in afara de promovarea testului, pentru reducerea la 30 de zile a perioadei de suspendare soferul mai trebuie sa indeplineasca si urmatoarele conditii, in mod cumulativ:
sa fi obtinut permisul auto cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
sa nu fi beneficiat de o astfel de masura in ultimii trei ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea suspendarii;
sa nu mai fi avut suspendat dreptul de a conduce in ultimii doi ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara.
De retinut este ca reducerea suspendarii nu se aplica daca:
-perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
- soferul a cumulat din nou cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a dreptului de a conduce;
soferul a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat doar pagube materiale si s-a stabilit ca acesta a condus in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
sanctiunea contraventionala complementara se dispune ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata, cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.
Perioada de suspendare se reduce de catre seful politiei rutiere a judetului/municipiului Bucuresti pe raza careia s-a savarsit fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane.
Se va dispune clasarea , perioada de 90 de zile pentru suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice nu va putea fi redusa.