avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată minus obținută prin intimidare. Cum mă pot apăra?

Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a avut o reactie foarte urata " roagate sa-ti iasa inventarul". Prin urmare inventaru a iesit pe plus. Eu nu am semnat nici un proces verbal, iar a 3a zi a venit o fata noua si au facut iar inventarul, in lipsa mea, cica tot pe plus le-a iesit dar s-a dovedit ca defapt plusul acela nu l-am trecut eu ca intrare. Intr-un final sa ma scoata datoare cu 3000 lei. Azi am fost sa vad si eu ce am gresit tot nu m-am lamurit. Dar va zic ca mi-au inchis usa si mi-au zis pana nu fac o declaratie ca le voi achita suma nu ma lasa sa plec cu tot ce am pe mine. Tin sa va zic ca declaratia am fact-o pe un caiet de matematica! Eu stiu ca sunt nevinovata si nu am furat nimic.... Oare ce pot sa imi faca, sau au vrut doar sa nu mai imi dea salariul?
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cryssy.005 , utilizator 20:44, 2 Octombrie 2017
Pentru a da un raspuns cat mai complet, trebuie sa ne spuneti cum era organizat magazinul, cum era tinuta gestiunea etc. Cu cat mai multe amanunte, cu atat mai bine. Unde aveti neclaritati, intrebati din nou.
Inventarul il faceam noi il treceam pe un caiet. Nimic alt ceva
Gestiunea o tine patroana
Inventarierea, predarea si primirea gestiunii, se fac conform legii, cu participarea celor responsabili.

Dupa cum descrieti, nu s-a facut o predare-primire conform legii.
Nu am semnat nici un document pt demisie sau pentru pierdere gestiune. Pur si simplu i-am lasat cheia, dupa au facut inventar iar...au cautat niste hartii si acum ma ameninta cu plata. Daca nu faceam acea declaratie( adica am facut o declaratie pe un caiet de mate) numai sa ma lase in pace. Am vrut sa sun la politie si nu ma lasat..

Alte discuții în legătură

Inventar lipsa Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune dorina carmen dorina carmen lucrez la un magazin mixt si la penultimul inventara iesit olipsa de 60.000.000 mil. patroana a decis sa ne ia cate doua mil. in fiecare luna pana se ... (vezi toată discuția)
Angajare fara carte kakadu kakadu buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)