avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare fara carte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare fara carte

buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau duminica)ceea ce stiam k nu trebuia sa se bage sa vanda fara mine.m-au mintit timp de 1 an de zile ca imi fac contract de munca si ca imi maresc salariu de la 6 mil.colega de servici avea 8 mil jum..si contract iar eu nu..colega de servici a furat bani din magazin si a bagat la inventar in plus marfa ca s iese bine.....eu am ziso la patron ca sa nu pic de fraier..in toate astea a iesit o lipsa se zice de 400 mil....patronul acum vrea sa imi faca carte de munca ca sa declar si sa il ajuta sa o dea pe colega in judecat...iar eu am zis ca nu ma bag...si i-am dat cheia..acum el zice ca si eu l-am furat.......pot pati eu ceva? poate sa imi faca ceva sau sa ma dea in judecat?????????? ......:O ..eu am vazuto pe colega cand a scris de pe o foaie .marfa in plus...si a recunoscut si ea ca a scris dar nu recunoaste atata suma ci doar 15 mil zice ea..am facut inventare pe caiete.de matematica nici decum pe ceva lega..si nu am semnat nici unul niciunde.imi e frica sa nu patesc io ceva? sa imi faca ceva patronul ?? insa el ce poate pati daca declar ca ma tinut un an de zile fara carte cu salariu ff mic la 12 ore si ca are marfa si bani la negru in magazin ascunsi? ms
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
kakadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 31 Iulie 2011
Puteti depune o plangere la ITM

Art. 260. [contraventii: enumerare, constatare si sanctionare]
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
iti multumesc foarte mult pentru raspuns..dar te intreb ..pot pati io ceva ..adica ma poate da in judecat sa zica ca i-am luat io banii????
Cand a avut lor prezumtivul "eveniment"?
pai colega a plecat de o saptamana de knd a aflat patronul ca a furat..ea zicea k se spanzura etc:-???.....eu am mai ramas o sapt..am facut inventarul cu patronii fara colega de munca..dar l-am facut pe un caiet de matematica nici decum pe caiet de inventar..am vazut ce lipsa este.adica cat a luat colega de munca..patronula cum ma ruga sa imi faca carte de munca dupa un an si mia zis cineva sa nu accept sa imi faca acum k pot pica de fraier sa platesc io pt ce a furat ea...nu am avut contract de munca de un an nici nu am semnat nici un inventar legal nimik poate sa imi faca patronul mie vreo problema cum zice el?
ideea e ca patronul a bagat pe cineva in gestiune acum fara carte iar:))..si nu ia predat nici un inventar..si din cate stiu io logik nu ar putea sa ii mai faca nimik nici la fosta colega de serv.dak a bagat pe cineva in gestiune fara sa ii predam noi inventarul celui care a venit no?

Alte discuții în legătură

Amenintat pe nedrept kakadu kakadu buna ziua ..am lucrat la o firma fara carte de munca.1 an de zile.si colega care avea carte de munca l-a furat pe patron de vreo 300 mil....am inregistrato pe ... (vezi toată discuția)
M-au scos cu minus florinuc21 florinuc21 buna sunt florin si lucrez la o firma de panificatie si dupa 6 luni mi-au spus ca trebuie sa le datorez 9000lei nu am carte de munca la ei si marfa data nu ... (vezi toată discuția)
Angajat fara carte de munca - sustragere bani din vanzari mishhuu mishhuu varmiu a lucrat 2 luni cu carte de munca si contract si apoi a demisionat dar a continuat sa lucreze in acel loc. dupa ceva timp barul a inceput sa scartaie si ... (vezi toată discuția)