avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat fara carte de munca - sustragere bani din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat fara carte de munca - sustragere bani din vanzari

varmiu a lucrat 2 luni cu carte de munca si contract si apoi a demisionat dar a continuat sa lucreze in acel loc. dupa ceva timp barul a inceput sa scartaie si el a inteles ca il va inchide si a luat din incasari 40 lei, 20 lei in prima seara si 20 lei respectiv in a doua seara crezand k vor fi singurii bani pe care ii va vedea. seful lui a facut inventar si a descoperit acest lucru. au cazut de acord sa plateasca prejudiciul cand i se va da salariul. akum seful intarzie cu plata si la fiecare inventar il scoate dator pe varmiu care se jura k nu a mai luat nimik pentru k stie k dak mai ia nu mai vede salariul. deci il scoate dator k sa nu il mai plateasca. ceeee saa faaaccc??????????? ajjjjjuuuuuuutttoooorrrr#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 22:31, 28 Ianuarie 2011
sa lucreze cu carte de munca , altfel nu i se recunosc drepturile .In lipsa unui contract legea nu il poate apara .
Poate sa depuna plangere la Inspectoratul teritorial de munca pentru refuzul de a i se incheia contract de munca si de a i se plati asigurarile si cerere in pretentii la Judecatorie pentru banii cuveniti dar probele sunt greu de facut , cu martori etc . in lipsa unui act , nu prea are sanse .
Daca varul tau a lucrat fara carte de munca si in aceasta perioada a sustras cei 40 de lei (repet, in perioada in care era angajat la negru), atunci el, oficial, nu era in acel bar. Patronul nu ii poate imputa nimic, varul tau nu are calitatea de angajat al lui. Si in plus, cum crezi ca va merge un patron la politie sa reclame un furt realizat de un angajat "la negru" al sau? Sfatul meu: varul tau ar trebui sa plece linistit de la actualul loc de munca(se va lipsi de ultimii bani pe care credea ca ii va mai primi, asta este) si sa caute unul adevarat...
P.S.:Sa mergi in instanta pentru un salariu e o lupta cu morile de vant, pentru o chestie aproape egala cu zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare fara carte kakadu kakadu buna ziua.am si eu o intrebare care ma poate ajuta va rog..am lucrat la o firma timp de 12 ore pe zi de luni pana sambata..(patronii deschideau si vindeau ... (vezi toată discuția)
Am o problema la un bar public (proprietara nu prea ma vrea acolo) micutza21 micutza21 patronul unui bar nu imi da voie sa stau la masa de la intrare in local (sustinand k e masa ei), dar nici pe scaunul pe care l-a pus la bar. nu am facut ... (vezi toată discuția)
Lucrez ca bona de 1 an si jumate alynamihai alynamihai vreau carte de munca si angajatoru a fost de acord .... dar s imi platesca din salariu meu ..... am salariu de 12 mil lei vechi ... este normal s imi opreasca ... (vezi toată discuția)