avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatar deranjat de exercițiile la pian din vecini. Există soluții pentru această problemă?

Vecinul din apartamentul vecin ,si-a inscris copilul la scoala de muzica .Exersarile la pian se aud din toate colturile apartamentului meu ,practic nu pot sa stau nicaiaeri fara sa aud aceeasi bucata repetatata la nesfarsit .Are dreptul sa ma deranjeze ?Ce pot face pentru a-i restrange programul la maxim 2 ore /zi ?
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: brianna39 , utilizator 19:40, 4 Octombrie 2017
Exista posibilitatea de a sesiza Directia judeteana de sanatate publica in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru ca in afara orelor mentionate in Legea nr. 61/ 1991 republicata sa efectueze contra cost determinari de zgomot in apartamentele vecine celui in care are loc exersarea la pian si sa emita buletine de determinare noxa zgomot in care valoarea determinata se compara cu o valoare maxim admisa la limita incintei in care se inregistreaza zgomotul. Aceste buletine de determinare va pot fi utile in instanta si daca depasirile de zgomot sunt frecvente, instanta poate decide un antifonarea respectivului apartament si/ sau limitarea programului de exersare la un interval de timp in conditiile in care zgomotul depaste limita admisa.
Solutia cu instanta este de durata si este greu de apreciat care va fi hotararea data.
Cateva informatii despre valoarea nivelului de zgomot maxim admis gasiti aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Da,multumesc pentru raspuns ,i-am sugerat si eu aceasta varianta ,dar mi-a spus ca dupa ce a investit in cumpararea unui pian in nici un caz nu va face o noua investitie .In plus cumpararea pianului a fost facuta tocmai in scopul de a exersa acasa ,intrun mediu confortabil si nu in alta parte ...deci o sa murim ascultand nesfarsitele exersari la pian ,probabil :(
Multumesc pentru indicatii ,voi incerca si aceasta cale ,daca in continuare pastreaza aceeasi atitudine si nu reusim o intelegere amiabila .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as baga bormasina in pereti odata cu ei...cred ca nu s-ar mai putea concentra pe exersare si ar veni ei la negocieri....daca altfel nu se poate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Vali ,ideea cu bormasina nu este prea rea ...daca ma gindesc bine cred ca ar fi mai putin costisitoare ,mai rapida si cu siguranta mai de efect decit alte metode sugerate :) ...cu toate acestea de unde atitia pereti de gaurit ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Pianina gabipian gabipian am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)