avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovigneta Incorecta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovigneta Incorecta

Buna ziua, am primit prin posta o amenda pentru circulat pe drumuri publice fara rovigneta. Toate bune si frumoase, doar ca noi nu am fost in tara in data respectiva, masina nu a fost imprumutata la nimeni, locuim la 500 km distanta si nu am fost niciodata in zona respectiva a tarii cu aceasta masina. Se poate gasi undeva poza cu care se face dovada acestei incalcari? Unde anume ar trebui sa mergem pentru anularea acestei amenzi?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:27, 2 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai instanta de judecata poate dispune prin hotarare judecatoreasca anularea PV contraventie
Daca va aflati in termenul legal de 15 zile de la comunicarea PV,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila,solicitand in actiune proba cu inscrisuri,respectiv prezentarea probei care doveste ca vehiculul proprietatea dv a fost depistat circuland pe drumul public fara rovinieta valabila
Sunt dese astfel de situatii,iar in instanta daca sunt depuse probe concludente, instanta in final dispune hotarare de anulare PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovineta sbpackard170 sbpackard170 Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Am primit amenda pentru ca masina pe care o am in proprietate a circulat fara rovineta la data de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat hunedoreanul hunedoreanul Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta ... (vezi toată discuția)
Rovigneta neplatita cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Astazi am constatat ca nu am platit rovigneta auto care a expirat la sfarsitul lunii august 2017. Inca nu am primit nici un proces verbal de ... (vezi toată discuția)