Conteaza atat anii de facultate cat si anii lucrati in timpul facultatii ; nu se face diferenta atata timp cat ati lucrat cu forme legale. Insa anii de facultate sunt considerati perioada asimilata si nu intra in calcul decat in momentul in care indepliniti varsta pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta. Daca veti dori sa iesi la pensie anticipat sau anticipat partial, anii de studii nu vor fi luati in calcul.
Daca nu ma insel, anii de facultate (la zi) se iau in calcul la 1/3 din valoarea punctului de pensie... scuze daca ma insel, cu siguranta ma va corecta un coleg..
Anii de facultate se adauga la pensie. De retinut este faptul ca doar cursurile urmate la zi sunt luate in considerare. Cele frecventate la seral, nu.
Ideea legiuitorului este ca cei care au facut la seral au avut serviciu, deci au deja vechime. Daca la acestia s-ar adauga si anii din facultate, ar aparea neconcordante pentru ca s-ar suprapune vechimile.
Revin, asa cum zicea colegul crimson, se iau in calul doar la pensie limita de varsta, nu si anticipata sau anticipat partial.
Nu se cumuleaza perioadele care constituie stagiu asimilat cu veniturile realizate in aceasta perioada. De ce, oare? Pentru ca nu exista prevedere legala in acest sens (cu o singura exceptie, dar nu este cazul dvs.)!
Puteti solicita, in scris, sa se aiba in vedere la calculul pensiei una dintre perioade. De regula, se are in vedere perioada asimilata stagiului de cotizare.