Buna ziua,
Am un pensionar angajat cu 2 ore/zi, perioada nereterminata si pentru luna august (cand au intervenit modificarea cu CAS si CASS) mi-a adus decizia de pensionare si o declaratie pe propria raspundere ca este pensionar. Aceasta declaratie trebuie sa o faca luna de luna? Eu ce fac cu ea, o pastrez la dosar si atat? Mentionez ca este angajat cu salariu sub 1450 lei , fiid voeba de 2 ore/zi.
Deasemeni mai am un angajat cu 4 ore/zi, perioada nedeterminata, salariu sub 1450 lei; are functia de baza la alta firma unde obtine venituri impozabile mai mari de 1450 lei. Acesta mi-a adus adeverinta pentru luna august; el trebuie sa aduca luna de luna cu venitul realizat pentru a se vedea ca i se retine CAS si CASS la minim 1450 lei?
Multumesc
Atunci nu i se aplica noile prevederi privind c.a.s.s. si c.a.s.
Numai salariaţii aflaţi în situaţia prevăzută la art. 140 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal au obligaţia să depună la fiecare angajator sau persoane asimilate acestuia o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii şi asimilate salariilor în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puţin egale cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată.