avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie pe propria raspundere la firma in care sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie pe propria raspundere la firma in care sunt angajat

Buna ziua. Lucrez la doua societati,la una cu norma intreaga iar la cealalta cu 5 ore.Este normal ca in fiecare luna sa completez declaratia pe propria raspundere la firma in care sunt angajat cu 5 ore ? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 25 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În scopul aplicării prevederilor legale in materie, salariații aflați în situația prevăzută la art. 140 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal au obligația să depună la fiecare angajator sau persoane asimilate acestuia o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii și asimilate salariilor în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puțin egale cu salariul minim brut pe țară garantat în plată.

Declarația pe propria răspundere se depune lunar, pe perioada în care salariatul se află în situația prevăzută la art. 1 din Ordinul nr. 2343/2017 privind procedura de aplicare a prevederilor art. 140 alin. (3) lit. e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, până la data de 5 a lunii următoare celei pentru care se constituie drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pentru alinierea la og 4/2017 angicaa angicaa Societatea la care ma angajez imi da sa completez acea declaratie de aliniere la og 4/2017 si la ultimul punct mentioneaza ca, daca obtin venituri cu cmi sa ... (vezi toată discuția)
Contributii c.a.s si c.a.s.s I Cristina I Cristina Buna ziua. Intrebare scurta :) am inteles ca, pentru salariatii care fac declaratie pe propria raspundere ca au mai multe contracte si salariul cumulat este ... (vezi toată discuția)
Pensionar angajat comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un pensionar angajat cu 2 ore/zi, perioada nereterminata si pentru luna august (cand au intervenit modificarea cu CAS si CASS) mi-a adus decizia ... (vezi toată discuția)