avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj absovent medicina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj absovent medicina

Buna ziua. am terminat facutatea de medicina.am drepul la somaj?(in conditiile in care presupunem ca incep rezidentiatul in ianuarie 2010)
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 17:11, 6 Octombrie 2009
Da, in conditiile in care v-ati inscris ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca(la ALOFM pe raza caruia aveti domiciliul) in termen de 60 de zile de la absolvire.
D aveti dreptul la somaj,daca nu va angajati in 60 de zile de la absolvire.Beneficiati de somaj in valoare de 300 de lei,pana la inceperea rezidentiatului.
Dle marius33, are dreptul la somaj daca s-a inscris in prealabil in cele 60 de zile de la absolvire in evidentele AJOFM ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca. Aceasta este conditia pentru a beneficia de somaj, ca absolvent. Si daca intreaba despre indemnizatia de somaj, normal ca nu s-a angajat nicaieri. Nu?
In cazul in care nu v-ati înregistrat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în vederea medierii pentru încadrare în muncă va trebui sa dovediti ca ati solicitat un loc de muncă la cel puţin 2 angajatori. Dovada prezentării la angajatori se poate face cu cereri înregistrate, curriculum vitae, transmise prin poştă, sau cu dovezi eliberate în urma susţinerii interviurilor ori concursurilor.
oricum situatia medicinistilor e mai complicata...noi nu absolvim facultatea pana cand nu avem luata licenta si licenta se da in septembrie...daca socotim 60 de zile ajungem in decembrie...pe parcursul rezidentiatului se iau cei 30% din salariul minim (adica e ca si cum te-ai angaja sau se considera forma de invatamant si nu se da nimic)?

Alte discuții în legătură

Somaj absolventi 2009 adina_md adina_md Buna ziua!am o intrebare legata de dreptul la ajutorul de somaj acordat absolventilor de studii superioare din 2009. mai precis, am terminat medicina in ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi medicina Oanamed Oanamed Buna ziua! As dori sa va intreb despre drepturile absolventilor de medicina la somaj. Am aflat ca exista un regim special pentru noi, adica nu avem dreptul ... (vezi toată discuția)